Η αρχιτεκτονική εταιρεία Bjarke Ingels σκοπεύει να ολοκληρώσει το 2019 το σχέδιό της που αφορά τη δημιουργία μιας γκαλερί τέχνης, η οποία θα βρίσκεται επάνω σε ένα ποτάμι, το οποίο διασχίζει ένα πάρκο με έργα γλυπτικής. Το Μουσείο Kistefos στη Νορβηγία, όπως ονομάζεται πήρε το όνομά του από το ομώνυμο πάρκο γλυπτικής, το οποίο διασχίζει ο ποταμός Ράντσελβα. Ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στη θέση ενός πρώην χαρτοποιείου και φιλοξενεί σύγχρονα έργα καλλιτεχνών όπως οι Anish Kapoor και Olafur Eliasson.

Το νέο κτίριο θα καλύπτει 1.400τ.μ. και θα έχει αίθουσες εκθέσεων, ενώ το ίδιο το κτίσμα θα δημιουργεί μια γέφυρα που θα συνδέει τις δυο όχθες του ποταμού. Το σχέδιο αυτό θα βελτιώσει την κυκλοφορία σε όλο το πάρκο και την περιοχή καθώς το ποτάμι αποκόπτει την κυκλοφορία στη μέση. Πρόκειται, όπως λένε οι αρχιτέκτονες για ένα «πείραμα κοινωνικής υποδομής» με τα εκθέματα του μουσείου να αποτελούν μια προέκταση του περιπάτου στο Πάρκο Γλυπτικής.

Το κτίριο συστρέφεται και δημιουργεί με μια σκάλα στο κέντρο του ένα καθιστικό αλλά και ένα χώρο για προβολές και εκδηλώσεις. Ενώνοντας με αυτό τον τρόπο τη νότια με τη βόρεια πλευρά του κτιρίου οι επισκέπτες θα μπορούν να περνούν χρόνο στο εσωτερικό αλλά και στη βεράντα που έχει θέα στον παλιό μύλο χαρτοπολτού και το δασικό τοπίο. Η κατασκευή που έχει ξεκινήσει το 2016 θα ολοκληρωθεί το 2019.