Μια ακουαρέλα που απεικονίζει γυναικεία γυμνά του Χένρι Μουρ, ενός από τους μεγαλύτερους Βρετανούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, βρίσκεται ανάμεσα στα έργα που έχουν ανακαλυφθεί στην περίφημη συλλογή Κορνίλιους Γκούρλιτ, η οποία περιλαμβάνει λεηλατημένα έργα από τους Ναζί πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Το έγχρωμο σκίτσο που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920, αναγνωρίστηκε μέσω του προγράμματος BBC «Fake or Fortune;» και πιστεύεται ότι είναι το μοναδικό έργο του Ηνωμένου Βασιλείου στο τεράστιο θησαυρό των έργων ζωγραφικής και των σχεδίων που ανακαλύφθηκαν στη Γερμανία το 2012.

Τα περισσότερα έργα τέχνης που βρέθηκαν στην κατοχή του Γκούρλιτ ήταν έργα που είχαν κλαπεί κυρίως από Εβραίους συλλέκτες κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Το έργο του Μουρ υπήρχε σε γερμανικό μουσείο και αγοράστηκε πριν από τον πόλεμο από τον πατέρα του Γκούρλιτ, ο οποίος ήταν έμπορος τέχνης. Η προέλευση και η αυθεντικότητα του έργου βεβαιώνεται από το Kunstmuseum της Βέρνης, το παλαιότερο μουσείο τέχνης στην Ελβετία, το οποίο είναι ο μοναδικός κληρονόμος του Γκούρλιτ που πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια το 2014. Ο Philip Mold, ιστορικός τέχνης, δήλωσε ότι το σχέδιο ήταν ένα συναρπαστικό πρώιμο έργο του Mουρ.

Ο Γκούρλιτ κληρονόμησε τα έργα τέχνης από τον πατέρα του, ο οποίος είχε συγκροτήσει μια μεγάλη προσωπική συλλογή έργων τέχνης αλλά και δρούσε ως αγοραστής έργων τέχνης για λογαριασμό των Ναζί και του ίδιου του Αδόλφου Χίτλερ. Πολλά από τα έργα της συλλογής του είχαν θεωρηθεί από τους Ναζί ως έργα «εκφυλισμένης τέχνης». Το σκίτσο του Μουρ εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 70.000 λίρες.