Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας 28 Αυγούστου, η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός των δεκαετιών 1960 και 1970, Μιρέιγ Νταρκ.

Η «πριγκίπισσα του γαλλικού κινηματογράφου» και πετυχημένη φωτογράφος είχε υποστεί το τρίτο εγκεφαλικό επεισόδιο τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ νοσηλευόταν με δύο εγκεφαλικές αιμορραγίες από τις 19 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.

«Παραλίγο να πεθάνει» δήλωνε τότε ο σύζυγός της Πασκάλ Ντεσπρέ, συμπληρώνοντας πως «όταν υπέστη δεύτερο εγκεφαλικό, υπήρξε μεγάλος πανικός, η Μιρέιγ ούτε έβλεπε ούτε μιλούσε».

Από μικρή ηλικία, έπασχε από φύσημα στην καρδιά, ενώ το 1980 και το 2013 υποβλήθηκε σε εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς. Η Μιρέιγ Νταρκ είχε γυρίσει περίπου πενήντα ταινίες μεγάλου μήκους για τον κινηματογράφο, εκ των οποίων 13 με τον σκηνοθέτη Ζορζ Λοτνέρ.

Αναφορικά με τον θάνατό της η Yπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Φρανσουάζ Νισέν, έγραψε στο Twitter: «Μια μεγάλη μορφή του γαλλικού κινηματογράφου μάς αφήνει. Η Μιρέιγ Νταρκ ήταν μια ταλαντούχα ηθοποιός, μια θαρραλέα και αφοσιωμένη γυναίκα».