Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, ο σχεδιαστής της Chanel, Karl Lagerfeld, πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Ο σπουδαίος fashion designer και creative director της Chanel τα τελευταία 35 χρόνια, πέθανε μετά από επιπλοκές στην υγεία του που δεν έχουν γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή γνωστές.

1970, Paris, Karl Lagerfeld

Ο σχεδιαστής έλειπε από τα δύο τελευταία show της Chanel, γεγονός που είχε δημιουργήσει υποψίες για την κατάσταση της υγείας του. Ο οίκος μόδας είχε δηλώσει πως «ήταν αρκετά κουρασμένος», αν και στο fashion show που προηγήθηκε πριν από έναν μήνα, ήταν το πρώτο στο οποίο δεν συμμετείχε στην τελική πασαρέλα με τα μοντέλα.

Γεννήθηκε το 1933 στο Αμβούργο της Γερμανίας και ζούσε στο Παρίσι. Ήταν επίσης ο creative director της Fendi, ενώ παράλληλα είχε τη δική του φίρμα με το όνομά του, στην οποίο πρωταγωνίστρια ήταν η διάσημη γάτα του, Choupette. Το στυλ του δωρικό, με τα περίφημα μαύρα γυαλιά ηλίου και τα γάντια του χωρίς δάχτυλα.

Η ανακοίνωση του θανάτου του από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς και τιμώμενους σχεδιαστές του 21ου αιώνα και ένα iconic, οικουμενικό σύμβολο του στιλ. Ωθούμενος από μία εκπληκτική αίσθηση της δημιουργικότητας, ο Καρλ ήταν παθιασμένος, δυναμικός και έντονα περίεργος. Αφήνει πίσω του μια εντυπωσιακή παρακαταθήκη ως ένας από τους πιο σπουδαίους σχεδιαστές της εποχής μας, και δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε το πόσο θα λείψει».