Δύο μήνες μετά τον θρίαμβο του στο Φεστιβάλ των Καννών, στο οποίο κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα για το συγκινητικό οικογενειακό του δράμα με τίτλο «Shoplifters», ο Χιροκάζου Κόρε Έντα είναι έτοιμος για το επόμενο κινηματογραφικό του βήμα.

Ο ουμανιστής σκηνοθέτης από την Ιαπωνία, ξεκινά γυρίσματα για το “La Verite” (Η Αλήθεια) με ένα δυνατό επιτελείο πρωταγωνιστών, στο οποίο συναντάμε δύο μεγάλα αστέρια του γαλλικού σινεμά, τη Ζιλιέτ Μπινός και την Κατρίν Ντενέβ. Στο πλευρό τους θα δούμε, επίσης,τον Ίθαν Χοκ αλλά και τη Λουντιβίν Σανιέ. Η ταινία θα γυριστεί εξολοκλήρου στη Γαλλία τον προσεχή Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2018, σε συμπαραγωγή της γαλλικής 3B Productions και της Kore-eda’s Bunbuku, ενώ η πρεμιέρα αναμένεται να γίνει μέσα στο 2019.

Χιροκάζου Κόρε Έντα

Χιροκάζου Κόρε Έντα

Το σενάριο είναι βασισμένο σ’ ένα θεατρικό έργο του Κόρε Έντα, το οποίο έγραψε πριν από 15 χρόνια και ποτέ δεν παίχτηκε στη σκηνή. Η ιστορία θέλει τη Ζιλιέτ Μπινός να είναι παντρεμένη με τον Ίθαν Χοκ. Το ζευγάρι αποφασίζει να επιστρέψει στο Παρίσι από τις ΗΠΑ όταν η μητέρα της Μπινός, μια διάσημη ηθοποιός που υποδύεται η Κατρίν Ντενέβ, αποφασίζει να δημοσιεύσει την αυτοβιογραφία της. Η επανένωση μητέρας και κόρης, φέρνει στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος, που θα αναστατώσουν τους ήρωες της ταινίας.

“Είναι μια ενθαρρυντική πρόκληση να σκηνοθετείς σε μια διαφορετική γλώσσα και σε μια διαφορετική κουλτούρα”, τόνισε ο σκηνοθέτης σε δήλωση του. “Το αν θα σκηνοθετήσω με τον τρόπο που το κάνω στην Ιαπωνία, είναι κάτι που θα σκεφτώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων”, συμπλήρωσε.