Και τι δεν έχει αυτό το Σαββατοκύριακο! Διαδραστικά εργαστήρια με βασικό πρωταγωνιστή το βιβλίο, αναρρίχηση και ενόργανη γυμναστική, μία ακόμα βραβευμένη οσκαρική animated ταινία στο πλαίσιο της δράσης Park Your cinema αλλά και ένα πολυαναμενόμενο Φεστιβάλ από ….άλλο πλανήτη. Ας οργανωθούμε λοιπόν.  Εδώ συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για εσάς. Ότι και αν κάνουμε όμως ας το κάνουμε με γέλιο και ευθυμία.

Ένα καλό γέλιο είναι λιακάδα μέσα στο σπίτι. Μέσα στη μέραWilliam M. Thackeray

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, 11.00
Τικ και Τέλα: Ο βατραχάκος – Παραμυθοχώρα
Παιδιά 3+

Διαδραστικό εργαστήριο μουσικοκινητικής αγωγής με τραγούδια, αφήγηση, θεατροπαιχνιδίσματα. Οι πιο αγαπημένες ιστορίες των παιδιών ζωντανεύουν με συνοδεία κιθάρας και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της μουσικής. Τα παιδιά μαθαίνουν να παράγουν ήχους και ρυθμό χρησιμοποιώντας το σώμα τους και αυτοσχέδια μουσικά όργανα του συστήματος Orff.

Εγγραφές και κρατήσεις θέσεων Καθημερινά: 10:00 – 15:00 και Σάββατο: 10:00 – 14:00

Κάθε Σάββατο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου και ένα νέο παραμύθι.
Παραμυθοχώρα, Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1 Τηλ. 2109216346, 6936655925 & 927

τικ και τέλα

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, 11.00
Το βιβλίο του καλλιτέχνη. Έργο τέχνης ή βιβλίο; – Σεράφειο
Παιδιά 6+

Κύκλος καλλιτεχνικών βιωματικών εργαστηρίων που διοργανώνει η Ορχήστρα των Χωμάτων στo πλαίσιo των δράσεων Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Σε αυτό το εργαστήριο, μέσα από βιωματικά παιχνίδια, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στην ιστορία της τέχνης και θα γνωρίσουν πώς οι καλλιτέχνες του 20ου αιώνα δημιούργησαν βιβλία – έργα τέχνης. Από πού εμπνεύστηκαν, τι υλικά χρησιμοποίησαν και πόσα διαφορετικά είδη βιβλίων υπάρχουν. Θα εξερευνήσουν τις δυνατότητες τους και θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά που θα βρουν στο εργαστήριο.

Δωρεάν συμμετοχή – Απαιτείται κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 2112142622 / 6984340116.
11:00 με 13:00 παιδιά 6 – 10 ετών
17:00 με 19:00 παιδιά 11 έως 14 ετών
(Το εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 4 δίωρες συναντήσεις)

Σεράφειο, Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, 13.00
Ο Φρίξος ο Φραγκόσυκος, Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ
Παιδιά 6+

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου από τις εκδόσεις Αστάρτη με βασικό περιεχόμενο τη διαφορετικότητα και τη φαινομενική μοναξιά που βιώνουν οι άνθρωποι όταν νιώθουν πως δεν ανήκουν κάπου.

Η ιστορία του Φρίξου Φραγκόσυκου που θα φανεί πολύ χρήσιμη σε όσους νομίζουν πως είναι τελείως μόνοι. Θα καταλάβουν ότι δίπλα τους βρίσκονται φίλοι που αρχικά τους αγνόησαν επειδή δεν έμοιαζαν μαζί τους στην όψη. Μα, ποιος είναι ο ίδιος με τον άλλον σ΄αυτόν τον κόσμο; Είναι τα ζώα; Είναι τα φυτά; Μήπως είναι οι άνθρωποι; Όλοι έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να είναι ίδια με των άλλων.

Συγγραφέας Μαρία Αλεξοπούλου, Εικονογράφηση της Λένιας Οικονόμου.

Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, 105 64

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, 12.00
Δημιουργική ενόργανη – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 3-6 ετών

Διαδραστικό αθλητικό παιχνίδι για να γνωρίσουν τα παιδιά το σώμα τους και τις ικανότητές τους μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση. Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, καπέλο και αντηλιακό.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Θα επαναληφθεί την Κυριακή 16/09 και ώρα 12.00
ΚΠΙΣΝ, Στίβος

ΚΠΙΣΝ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, 17.30
Ο μικρός πρίγκιπας, Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μπόικο
Παιδιά 4+

Η ιστορία του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους σε όλον τον κόσμο, παρουσιάζεται με ηθοποιούς, κούκλες και Θέατρο Σκιών. Ένα μαγικό ταξίδι, με το Μικρό Πρίγκιπα, στον κόσμο της εμπιστοσύνης, της χαράς και της ευτυχίας, για την ανακάλυψη της ουσίας της ζωής.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο / Μουσική: Γιώργος Στεφανακίδης / Φιγούρες Θεάτρου Σκιών: Ιρίνα Βασιλακοπούλου
Κατασκευή Σκηνικών: Κώστας Κρούσκης
Ερμηνεία: Ιρίνα Μπόικο, Ιρίνα Βασιλακοπούλου (Δημήτρης Μάκκας, Μίνα Καθέρη)
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ το άτομο

Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μπόικο Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, 17.30
Αναρρίχηση, ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 6+

Αθλητική δραστηριότητα με την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Οι πύργοι αναρρίχησης επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ και περιμένουν τους μικρούς φίλους για να τους σκαρφαλώσουν. Πόσο ψηλά θα φθάσουν; Προτείνεται οι συμμετέχοντες να φορούν αθλητικά ρούχα και παπούτσια.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος
Θα επαναληφθεί την Κυριακή 16/09 και ώρα 17.30

ΚΠΙΣΝ, Εσπλανάδα

ΚΠΙΣΝ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, 11.00
Το μαγικό καραβάκι – Το μαγικό καραβάκι, Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μπόικο
Παιδιά 1,5-3,5 ετών

Μια διαδραστική παράσταση για παιδιά μικρής ηλικίας με τη συμμετοχή ηθοποιών, κούκλας και τεχνική SAND ART. Μια φορά κι έναν καιρό, στην άκρη της θάλασσας ζούσε ένα μικρό κορίτσι, που το έλεγαν Θαλασσίνα. Έπαιζε με τα κύματα, τα βότσαλα, την άμμο και τον αέρα, ώσπου μια μέρα έφτιαξε ένα μικρό καραβάκι. Έγιναν οι καλύτεροι φίλοι, ώσπου μια νύχτα το Καραβάκι είδε ένα μαγικό όνειρο για την ομορφιά του κόσμου μας και αποφάσισε να φύγει ένα ταξίδι.

Διάρκεια: 50’
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Κατασκευή Κουκλών: Ιρίνα Μπόικο
Παίζουν: Ιρίνα Μπόικο, Ιρίνα Βασιλακοπούλου (Μίνα Καθέρη, Δημήτρης Μάκκας)
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ το άτομο

Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μπόικο Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο

ΜΠΟΙΚΟ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, 11:00
Απ΄τη λέξη στην εικόνα…- Σεράφειο
Παιδιά 6+

Κύκλος καλλιτεχνικών βιωματικών εργαστηρίων που διοργανώνει η Ορχήστρα των Χωμάτων στο πλαίσιο των δράσεων Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Σε αυτό το εργαστήριο, μέσα από βιωματικά παιχνίδια, τα παιδιά θα διερευνήσουν τον τρόπο που μια ιδέα μπορεί να εξελιχθεί σε έργο τέχνης. Παιχνίδια δημιουργικής γραφής, μνήμης, ζωγραφικής, σχεδιασμός μιας λέξης, μιας ιδέας, ενός τόπου.
Θα αποφασίζουν το θέμα του βιβλίου τους και θα σχεδιάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα το υλοποιήσουν.

Δωρεάν συμμετοχή – Απαιτείται κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 2112142622 / 6984340116.
11:00 με 13:00 παιδιά 6 – 10 ετών
17:00 με 19:00 παιδιά 11 έως 14 ετών
(Το εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 4 δίωρες συναντήσεις)

Σεράφειο, Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, 18.30
Εργαστήρια στο βαθύ μπλε: Βρες το άστρο σου – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Καλλιτεχνικό εργαστήρι που συνδυάζει αστροπαρατήρηση με εικαστική δράση. Πλανήτες θα συναγωνιστούν με αστέρια, κομήτες με ουράνια σώματα, με στόχο να γίνουν πιο λαμπερά. Αστροφώτιστα έργα τέχνης όπως η «Έναστρη νύχτα» του Vincent van Gogh και «Οι αστερισμοί» του Joan Miró συναντούν το ταξίδι του «Μικρού Πρίγκηπα» του Antoine de Saint-Exupéry σε άλλους πλανήτες και αποτελούν την έμπνευση για να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι το δικό τους ζωγραφικό άστρο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός

Η δράση διαρκεί 1 ώρα και θα επαναληφθεί στις 19.30 (έως 15 συμμετοχές ανά εργαστήριο)
ΚΠΙΣΝ, Πίδακες Νερού

ΚΠΙΣΝ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, 19.00
Κούκλες είμαστε σωστές με αόρατες κλωστές – Κτήμα Αρίστη
Για όλη την οικογένεια

Πρωτότυπη και χιουμοριστική παράσταση με μαριονέτες που βασίζεται σε πέντε αυτοτελείς ιστορίες γεμάτες γέλιο, δράση και τραγούδι. Οι ιστορίες θα ψυχαγωγήσουν αλλά και θα προσφέρουν πολλά ηθικά διδάγματα σχετικά με την φιλία, το περιβάλλον και την μόρφωση.
Οι 5 ιστορίες της παράστασης είναι η Mαρμαρωμένη Bασιλοπούλα, Φαρ ο Φεγγαράνθρωπος, Αναποδιά στην αμμουδιά, Εκδρομή στο Γεροντόβραχο και Ραντεβού με τη γρίπη.

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Ηλίας Λογοθέτης, Βίλμα Τσακίρη, Ντάνος Λυγίζος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Σοφία Καψαμπέλη, Δημήτρης Κοντογιάννης, Γιάννης Κοντούλης ο Χρόνης Εξαρχάκος και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Τραγουδούν: Στεφάνια Ρίζου / Χρήστος Θάνος / Θανάσης Τσαλταμπάσης / Άννα-Μαρία Βασιλοπούλου.
Μουσική Διδασκαλία / φωνητικά : Έλενα Χο
Τιμή Εισιτηρίου: 9 ευρώ
Κτήμα Αρίστη, Πλουτάρχου & Κέας, Χαλάνδρι (Πλησίον μετρό Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής) Τηλ. 210 6085559

Φεστιβάλ

Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, 11.00
Π 100 – Πλανήτης, Τεχνόπολη
Για όλη την οικογένεια

Διασκεδαστικό Φεστιβάλ αφιερωμένο στα παιδιά με ένα πλούσιο διήμερο πρόγραμμα. 8 μικρoί πλανήτες περιμένουν τους μικρούς φίλους για να παίξουν, να διασκεδάσουν, να μάθουν, να ζωγραφίσουν, να σκαρφαλώσουν, να μαγειρέψουν, να χορέψουν. Τα ονόματά τους είναι Μωβ, Γαλάζιος, Κίτρινος, Πράσινος, Πορτοκαλί, Μπλε, Φούξια και… Πολύχρωμος με διαφορετικές ο καθένας δραστηριότητες.

Ποδήλατο σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα και με την παρουσία έμπειρων εκπαιδευτών, μουσική με τους Batala Atenas, την πολυμελή μπάντα κρουστών, νόστιμα και λαχταριστά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, διαδραστική έκθεση «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας (ΙΕΠΑΣ), ακαδημαϊκά ιδρύματα, φορείς και εταιρίες, θεατρική παράσταση με την ομάδα Κοπέρνικος, μουσική συναυλία με τους Burger Project αλλά και παράσταση με κούκλες και ζωντανή μουσική με την υπογραφή του Δημήτρη Μπασλάμ.

Έκθεση παιδικού βιβλίου, βιβλιοπαρουσιάσεις καθώς επίσης και ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις από ειδικούς παιδοψυχολόγους και επιστήμονες για θέματα που αφορούν τη σύγχρονη οικογένεια.

Ξεφυλλίστε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα

Προπώληση εισιτήριων στο viva.gr

Τεχνόπολη, Δήμος Αθηναίων

Κινηματογράφος

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, 21.00
Μπαμπούλας Α.Ε. / Monsters INC – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Mε τη δράση «Park Your Cinema Kids» το ΚΠΙΣΝ θέλει να φέρει τους μικρούς επισκέπτες του κοντά στις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και να αποδείξει ότι στο σινεμά… τα πάντα γίνονται! Σπίτια ανυψώνονται στον ουρανό με τη βοήθεια μπαλονιών, ζωάκια συμμετέχουν σε talent show, μπαμπούλες τρομάζουν από ένα κοριτσάκι, τα ζώα ενός δάσους παίρνουν στο κατόπι τους κυνηγούς τους και… βρέχει κεφτέδες! Σε έναν σύγχρονο κόσμο δίχως παραμύθια, η μεγάλη οθόνη εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη φαντασία και να ψυχαγωγεί.

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

Σκηνοθεσία: Pete Docter

To Μπαμπούλας Α.Ε., είναι ένα από τα διασημότερα animated έργα του studio της Pixar, που απέκτησε και sequel το 2013 ενώ έχει βραβευτεί με Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού στον Randy Newman.

Δύο τέρατα που δουλειά τους είναι να τρομάζουν τα παιδάκια ώστε η ενέργεια από τα ουρλιαχτά τους να συλλέγεται από τους εργοδότες τους, ανακαλύπτουν πως ένα κοριτσάκι έχει εισχωρήσει παράνομα στον δικό τους κόσμο. Η φήμη ότι τα θνητά όντα είναι τοξικά για τα τέρατα, τρομάζει ακόμη περισσότερο τους ήρωές μας, που πρέπει να βρουν τρόπο να την γυρίσουν ξανά στην… «άλλη πλευρά».

Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους
ΚΠΙΣΝ, Aγορά