Το φεστιβάλ mind the fact αναζητά συμμετέχοντες για ένα πρωτότυπο αυτοσχεδιαστικό χορό για τα χρέη και τις ευθύνες. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο χορό ή το θέατρο παρά μόνο η διάθεση για συμμετοχή σε ένα ελεύθερο παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων μέσω του χορού και της κίνησης.

Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε τρεις τρίωρες συναντήσεις με την Helena Waldmann και θα παρουσιάσουν το αυτοσχεδιαστικό χορευτικό δρώμενο που θα προκύψει στην αίθουσα δεξιώσεων του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Mάη 2017 Μάη 2017 στις 21.00.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στις 25, 26 και 27 Μάη και ώρα 7-10 μ.μ. στο χώρο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ (Λεωνίδου 15 και Κολωνού στο Μεταξουργείο).

Οι συμμετέχοντες χρειάζονται βασικές γνώσεις αγγλικών.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν τη συμμετοχή τους (ανά ζεύγος , με ονόματα, e-mail, τηλέφωνο επικοινωνίας και ηλικία) στο info@mindthefact.gr.

Λίγα λόγια για την performance “I Owe You”

Ένας με τη μορφή μιας διαγενεακής λογοδοσίας για το χρέος από την Helena Waldmann και με συμμετέχοντες κατοίκους της Αθήνας από διαφορετικές γενιές.

Τι χρωστάει κάθε γενιά στις προηγούμενες και τις επόμενες; Οποτεδήποτε οι νεότεροι αμφισβητούν τους πρεσβύτερους, θέτοντάς τους προκλητικές ή ενοχλητικές ερωτήσεις, οι απαντήσεις των μεγαλύτερων δεν αγγίζουν την ουσία της ερώτησης.

Πώς απαντάμε σε μια ερώτηση με το χορό πριν καν μιλήσουμε; Πώς αντιδράμε σωματικά σε ένα άβολο ερώτημα και τι θέση θα πάρει το κοινό που θα παρακολουθεί το χορό; Εδώ και τώρα μήπως θα ήταν μια ιδανική ευκαιρία για λογοδοσία;

Οι ευφάνταστοι χοροί μπορεί να μοιάζουν ενίοτε οδυνηροί ή ξεκαρδιστικά αστείοι. Οι συμμετέχοντες τινάζονται, στριφογυρίζουν, χτυπούν τα πόδια τους και περιδινούνται ανάλογα με τη σχέση τους με τον παρτενέρ τους και τις απαντήσεις που παίρνουν και που δίνουν.

Ένας χορός για τα χρέη, τις οφειλές, τις ευθύνες και τις ληξιπρόθεσμες πληρωμές.

H Helena Waldmann είναι μια καταξιωμένη Γερμανίδα σκηνοθέτιδα, σκηνογράφος και χορογράφος. Στα έργα της καταπιάνεται με πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και ξεπερνούν τους συνήθεις περιορισμούς του χορού και του θεάτρου. Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο  και έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία ανάμεσα στα οποία και το βραβείο της UNESCO για τη βραζιλιάνικη παραγωγή Headhunters (Κυνηγοί Κεφαλών). Στην Αθήνα θα βρεθεί καλεσμένη του mind the fact για να συντονίσει το workshop που θα κορυφωθεί με δύο performances υπό τον τίτλο I.O.U.(I owe You- Σου Xρωστάω, Μου Χρωστάς!)