Το παρισινό διαμέρισμα του Le Corbusier στο Immeuble Molitor, εκεί όπου έζησε πάνω από τρεις δεκαετίες, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό μετά από δυο χρόνια εργασιών αναστήλωσης που ανέλαβε και έφερε σε πέρας το Fondation Le Corbusier.

Το 2016, το Ίδρυμα Λε Κορμπιζιέ ξεκίνησε την αποκατάσταση του διαμερίσματος, το οποίο σχεδίασε ο Γάλλοελβετός αρχιτέκτονας και ο μακροχρόνιος συνεργάτης του Pierre Jeanneret.

Το διαμέρισμα βρίσκεται κατά μήκος της οδού Nungesser και Coli στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού και ήταν το σπίτι στο οποίο ζούσαν ο Λε Κορμπιζιέ, η γυναίκα του Ιβόν, η οικονόμος και το κατοικίδιό του Pinceau, από το 1934 έως το 1965. Το διαμέρισμα καταλαμβάνει τον έβδομο και τον όγδοο όροφο και περιλαμβάνει εκτός των άλλων χώρων και ένα στούντιο τέχνης με εκπληκτική θέα στο κοντινό δάσος της Βουλώνης.

Το Immeuble Molitor είναι ένα από τα 17 κτίρια που μπήκαν στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 2016, και θεωρείται πρόδρομο έργο της Radiant City, με το οποίο επιδίωξε να δημιουργήσει ευάερους και φωτεινούς χώρους διαβίωσης σε πυκνά αστικά περιβάλλοντα.

Στο διαμέρισμα αποκαταστάθηκαν τα χρώματα και τα έπιπλα όπως η εμβληματική καρέκλα LC2 σε σχέδιο του Λε Κορμπιζιέ.