Αποσύρθηκε πριν καν κυκλοφορήσει το graphic novel με τον τίτλο “A Suicide Bomber Sits in the Library”, το οποίο προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων λόγω των στερεοτύπων που προωθεί για τους πιστούς του Ισλάμ.

Το έργο του συγγραφέα και νικητή Μεταλλίου Νιούμπερι Jack Gantos και του καλλιτέχνη Dave McKean έχει πρωταγωνιστή ένα νεαρό έγχρωμο αγόρι που μπαίνει σε μία βιβλιοθήκη ζωσμένο με εκρηκτικά κάτω από το μπουφάν του με σκοπό να κάνει επίθεση αυτοκτονίας. Όταν όμως παρακολουθεί τους αναγνώστες της βιβλιοθήκης να είναι απορροφημένοι στα βιβλία, αρχίζει να αναρωτιέται και να αμφισβητεί τον αρχικό λόγο για τον οποίο βρέθηκε εκεί.

Η Zainab Akhtar, σχεδιάστρια κόμικς και εκδότρια, ήταν αυτή που έκανε γνωστό το βιβλίο και ανέδειξε το προβληματικό του περιεχόμενο μέσω αναρτήσεων στο Twitter. Αμέσως ξεκίνησαν οι αντιδράσεις απλών πολιτών στην ίδια πλατφόρμα, ενώ στο Goodreads το επίμαχο graphic novel έχει ήδη συγκεντρώσει βαθμολογία 1,7/5.

Η Asian Author Alliance εξέδωσε ανοιχτή επιστολή εκφράζοντας ανησυχίες, ενώ η ίδια επιστολή υπογράφηκε από παραπάνω από χίλια άτομα, τα οποία απαιτούν να εξεταστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε δεκτή η κυκλοφορία του βιβλίου.

Εν τέλει, οι εκδόσεις Abrams που θα κυκλοφορούσαν το βιβλίο τον Μάιο του 2019, ανακοίνωσαν την ακύρωση της κυκλοφορίας του.