Πλούσιο σε περιεχόμενο και αυτό το Σαββατοκύριακο – έρχεται να μας προτείνει: διαδραστικά εργαστήρια από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, διαδραστικές παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις που κάνουν δειλά δειλά τις πρώτες τους εμφανίσεις αλλά και μία ακόμα animated ταινία, στο πλαίσιο της δράσης Park Your Cinema.

Ας οργανωθούμε λοιπόν. Εδώ συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για εσάς:

Παρουσιάσεις Παιδικών Βιβλίων

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 12.00
Ο Τρελαντώνης, Βιβλιοπωλείο Επίκεντρο
Παιδιά 4+

Διαδραστική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου ο Τρελαντώνης από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με αφορμή τα κλασικά βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα σε διασκευή Τζέμης Τασάκου από τη σειρά «Η πρώτη μου λογοτεχνία» που περιλαμβάνει και το Παραμύθι χωρίς όνομα και το βιβλίο Μάγκας.

Είσοδος Ελεύθερη

Επίκεντρο, Αγίων Αναργύρων 5, στους Αγίους Αναργύρους

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 11:00
Μου αρέσω – Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ
Παιδιά 4+

Διαδραστική παρουσίαση του παιδικου βιβλίου Μου αρέσω από τις εκδόσεις Ψυχογιός της Μαριλίτας Χατζημποντόζη, σε εικονογράφηση Γιώργου Σγουρού.

Ο Φρέκο είναι ένα μικρό αρκουδάκι με μεγάλα μάτια και μεγάλες απορίες. Tου αρέσει να κάνει πολλά πράγματα. Μόνο ένα πράγμα δεν του αρέσει: ο εαυτός του… Πώς να πιστέψει στις ικανότητές του και στη μοναδικότητά του; Πώς να ξεπηδήσει από μέσα του η μαγική εκείνη φωνούλα που θα τον κάνει επιτέλους να πει: «ΜΟΥ ΑΡΕΣΩ!».

Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, 105 64

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 11.00
Τικ και Τέλα: Το σούπερ πατίνι – Παραμυθοχώρα
Παιδιά 3+

Διαδραστικό εργαστήριο μουσικοκινητικής αγωγής με τραγούδια, αφήγηση, θεατροπαιχνιδίσματα. Οι πιο αγαπημένες ιστορίες των παιδιών ζωντανεύουν με συνοδεία κιθάρας και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της μουσικής. Τα παιδιά μαθαίνουν να παράγουν ήχους και ρυθμό χρησιμοποιώντας το σώμα τους και αυτοσχέδια μουσικά όργανα του συστήματος Orff. Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα.

Εγγραφές και κρατήσεις θέσεων Καθημερινά: 10:00 – 15:00 και Σάββατο: 10:00 – 14:00
Κάθε Σάββατο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου και ένα νέο παραμύθι.

Παραμυθοχώρα , Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1 Τηλ. 2109216346, 6936655925 & 927

τικ και τέλα

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 11.30
Τα όνειρα δεν έχουν φύλο, Μεταίχμιο
Παιδιά 4+

Διαδραστική παρουσίαση δυο νέων βιβλίων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με βασικό πρωταγωνιστή τα γενναία και σπουδαία κορίτσια. Δύο νέοι τίτλοι, «Τα κορίτσια μπορούν να κάνουν τα πάντα» και «Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο» με τα οποία τα παιδιά θα συζητήσουν και θα δημιουργήσουν με έμπνευση μερικά σπουδαία κορίτσια που πέτυχαν εκπληκτικά πράγματα με οδηγό την καρδιά, το ταλέντο και τα όνειρά τους.

Σε συνεργασία με τα: Κάθε Μέρα Γονείς και Ef Zin Creations
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Τ.Κ. 11472, Αθήνα

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 13.00
Ουφ Ξελευθερία, Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ
Παιδιά 6+

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με βασικό περιεχόμενο τη ντροπή που νιώθουν συχνά πολλά παιδιά. Με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς «Μαθητικά κατορθώματα» της Αντιόπης Φραντζή, Ουφ Ξελευθερία, οι μικροί φίλοι θα ακούσουν την ιστορία του Ορέστη και θα μάθουν να βγάζουν τη μάσκα της ντροπής που τους κρατάει πίσω.

Τον Ορέστη δεν θα τον έλεγες ντροπαλό παιδί. Αρκεί να μην του ζητούσες να ανεβεί στη σκηνή του θεάτρου στο σχολείο του. Τότε άρχιζε να υποφέρει από ντροπαλίτιδα. Όταν, όμως, η αγαπημένη του κυρία Θάλεια εμφάνισε τους καινούριους θησαυρούς στη χρωματιστή της βαλίτσα, ένα υπέροχο ταξίδι (απελευθέρωσης) ξεκίνησε…

Εικονογράφηση: Νίκος Γαλανόπουλος

Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, 105 64

Δράσεις – βιωματικά εργαστήρια, αθλητισμός & ξεναγήσεις

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 10.00
Απόψε κάνεις μπαμ – Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Παιδιά 1+

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υποστηρίζει τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Σε αυτό το πρόγραμμα μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν ήχους και θα παράγουν θορύβους με πρωτότυπα υλικά.

Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί κανείς να κάνει θόρυβο; Πόσοι διαφορετικοί θόρυβοι υπάρχουν; Ποια αντικείμενα παράγουν ήχο; Με ποιον τρόπο;

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων : 10:00 – 10:50
Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων : 11:10 – 12:00
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00

Παρακαλείστε να φοράτε άνετα και απλά καθημερινά ρούχα καθώς θα χρειαστεί να καθίσετε στο πάτωμα, αλλά και να παίξετε με χρώματα, υλικά μαγειρικής κλπ.

Ελληνικό παιδικό Μουσείο, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β 17-19, 106 75 Aθήνα

ελληνικό παιδικό μουσείο

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 11.15
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον κόσμο, Ελληνικό παιδικό Μουσείο
Παιδιά 3+

Διαδραστικά εργαστήρια όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν σε ένα ταξίδι στον κόσμο. Από τα ζώα της υδρογείου στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και από τις συνήθειες των λαών γύρω από το τραπέζι σε ένα ρόφημα, το οποίο ταξιδεύει από το παρελθόν και ενώνει όλον τον κόσμο.

11:15 – 12:00 «Chokola `j, cacahuat ή απλώς … σοκολάτα;» – Για όλη την οικογένεια
Από πού μας ήρθε η σοκολάτα; Ποια είναι η σχέση της σοκολάτας με τον πολιτισμό των Μάγια και των Αζτέκων; Παιδιά και γονείς ανακαλύπτουν το ταξίδι της σοκολάτας και φτιάχνουν ένα σοκολατένιο ρόφημα!

12:15 – 13:00 «Από πού κρατάει η σκούφια τους;», για οικογένειες με παιδιά 3-6 χρόνων
Ένας κόσμος γεμάτος ζώα και ζωή! Ελάτε να ανακαλύψουμε πλάσματα της στεριάς, του ουρανού και της θάλασσας και να τα τοποθετήσουμε… επί χάρτου!

13:15 – 14:00 «Από ποιον πλανήτη είσαι;», για οικογένειες με παιδιά 5-12 χρόνων
Γύρω – γύρω όλοι, γύρω από τον ήλιο! Τι φαντάζεστε ότι μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα ταξίδι στο διάστημα; Ελάτε να γνωρίσουμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και να δημιουργήσουμε έναν ακόμα για να τον βάλουμε σε τροχιά τον δικό μας απέραντο γαλαξία!

14:15 – 15:00 «Όλοι μαζί στο τραπέζι», για όλη την οικογένεια
Ασία, Αυστραλία, Αμερική, Ευρώπη ή Αφρική; Μαγειρικά σκεύη, εργαλεία κουζίνας και μπαχαρικά από όλο τον κόσμο, προσγειώνονται στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και μας φέρνουν με αφορμή το φαγητό όλους λίγο πιο… κοντά και γύρω από το τραπέζι!

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

Ελληνικό παιδικό μουσείο, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β 17-19, 106 75 Aθήνα

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 18.30
Παιχνίδια για όλη την οικογένεια, ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 4-9 ετών

Μία διασκεδαστική δραστηριότητα με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για μικρούς και μεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματά τους και στην ανάπτυξη της ευρηματικότητάς τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος
Έως 50 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας

ΚΠΙΣΝ , ΞΕΦΩΤΟ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 11.00
Οικογενειακό Open Day – Πύρνα
Παιδιά 3-10 ετών

Πλούσιο σε δραστηριότητες πρόγραμμα για όλη την οικογένεια από την Πύρνα με στόχο την παρουσίαση του φθινοπωρινού της προγράμματος. Ομιλίες, εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες, αφηγήσεις παραμυθιών αλλά και εορτασμός των 6 χρόνων Βιβλία σε Ρόδες.

Το ÜBERNESS Food Truck θα είναι εκεί με γευστικές προτάσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και δήλωση συμμετοχής εδώ.

Πύρνα, Κοκκιναρά 43, 145 63 Κηφισιά, +302106230913, http://www.pyrna.gr/

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 11.15
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον κόσμο, Ελληνικό παιδικό Μουσείο
Παιδιά 3+

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους κίνησης και μετακίνησης, θα γνωρίζουν και αναγνωρίσουν τα σήματα της τροχαίας και οι μικροί θα φτιάξουν το κολατσιό τους για… τον δρόμο!

11:15 – 12:00 «Ένα μπισκότο… για τον δρόμο!», για όλη την οικογένεια
Αλεύρι, ζάχαρη, νερό, χρώματα και μυρωδιές ζυγίζονται, ανακατεύονται και μπερδεύονται στο μπολ… κι έτοιμο! Ένα μπισκότο… για το δρόμο!

12:15 – 13:00 «Με αεροπλάνα και βαπόρια», για παιδιά 3-6 χρόνων
… και χίλιους τρόπους νέους θα σκαρφιστώ για μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο! Θα φτιάξω το δικό μου όχημα –πραγματικό ή φανταστικό- και θα «μετακινηθώ» μέσα και έξω από την πόλη μου.

13:15 – 14:00 «Ο Τούμπας», για παιδιά 4-6 χρόνων
Άμπρα κατάμπρα, τούμπα τουλούμπα, κάνε μια τούμπα και μια κωλοτούμπα. Έλα να ανακαλύψουμε με ποιον τρόπο η Φυσική κάνει τον κωλοτούμπα μας να κυλάει μαγικά…. Ή μήπως φυσικά;

14:15 – 15:00 «Ο κύριος Κ.Ο.Κ. στο μουσείο μας», για οικογένειες με παιδιά 5-10 χρόνων
Ποια είναι τα βασικά σήματα οδικής κυκλοφορίας; Ποια η σημασία τους; Τα αναγνωρίζουμε και κατασκευάζουμε ένα σήμα, για να διευκολύνουμε την κυκλοφορία μέσα στο μουσείο.

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

O αριθμός συμμετοχών σε κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Ελληνικό παιδικό μουσείο, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β 17-19, 106 75 Aθήνα

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 17.30
Διαδρομές ιστορίας στον Εθνικό Κήπο – Εθνικός Κήπος
Παιδιά 5+

Πρωτότυπη δράση με στόχο τη γνωριμία μας με τον Εθνικό Κήπο. Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τον παράδεισο του Όθωνα και της Αμαλίας. Μια διαδρομή από την αρχαιότητα που ήταν ο ιδιωτικός κήπος του Θεόφραστου, διαδόχου του Αριστοτέλη, μέχρι και τα νεότερα χρόνια όπου μετατράπηκε στον παράδεισο του Όθωνα και της Αμαλίας.

Σήμερα είναι ο Εθνικός μας Κήπος, ένας τόπος δροσιάς και ηρεμίας στο χάος της μεγαλούπολης. Κάθε λίγο, ένας μαρμαρωμένος ήρωας ή ευεργέτης παρατηρεί σιωπηλά τον περαστικό. Κάθε τόσο και ένα κομμάτι αρχαιότητας, που αντιστέκεται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου, δίνει αφορμή για συζήτηση πάνω στην ιστορία της πόλης μας. Σπάνια φυτά φερμένα από κάθε γωνιά της γης, κρήνες, ο μικρός ζωολογικός κήπος, κτίσματα και αντικείμενα μιας άλλης εποχής συνθέτουν την εικόνα του Εθνικού μας Κήπου και το μωσαϊκό της ιστορίας της Αθήνας μας.

Διάρκεια 2 ώρες

Κόστος ξενάγησης: 10 ευρώ /άτομο. Τα παιδιά έως 12 ετών (με τη συνοδεία ενηλίκου) καθώς και οι συνοδοί ατόμων με αναπηρία που χρήζουν συνοδείας (π.χ. με σοβαρά κινητικά προβλήματα, τυφλότητα κτλ.) συμμετέχουν δωρεάν.
Επικοινωνία στο info@action-plus.gr ή στο 210-3230102.

Εθνικός Κήπος Αμαλίας 1, Αθήνα, 10557 Αθήνα

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 18.30
Εργαστήρια στο βαθύ μπλε: Βρες το άστρο σου – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Καλλιτεχνικό εργαστήρι που συνδυάζει αστροπαρατήρηση με εικαστική δράση. Πλανήτες θα συναγωνιστούν με αστέρια, κομήτες με ουράνια σώματα, με στόχο να γίνουν πιο λαμπερά. Αστροφώτιστα έργα τέχνης όπως η «Έναστρη νύχτα» του Vincent van Gogh και «Οι αστερισμοί» του Joan Miró συναντούν το ταξίδι του «Μικρού Πρίγκηπα» του Antoine de Saint-Exupéry σε άλλους πλανήτες και αποτελούν την έμπνευση για να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι το δικό τους ζωγραφικό άστρο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός
Η δράση διαρκεί 1 ώρα και θα επαναληφθεί στις 19.30 (έως 15 συμμετοχές ανά εργαστήριο)
ΚΠΙΣΝ, Πίδακες Νερού

ΚΠΙΣΝ

Θεατρικές παραστάσεις

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 17.00
Μια ζαχαρένια συνταγή – Θέατρο Φούρνος
Παιδιά 3,5-5 ετών

Η νέα παράσταση της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Φούρνος που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να την μοιράζεις την αγάπη απλόχερα όπου μπορείς.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον ουρανό . Σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη ζουν οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών αλλά και ένας γλυκός και ευγενικός ζαχαροπλάστης ο Ρένος. Ο Ρένος κάθε μέρα ετοιμάζει καταπληκτικά γλυκά για να τα τρώνε και να παίρνουν δύναμη οι ήρωες ώστε να διηγούνται ωραίες ιστορίες στα παιδιά. Όταν ο Ρένος μια μέρα αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι στη γη δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι αποφασίζει να τους στείλει ένα σπουδαίο δώρο. Κάτι όμως που δεν είναι και τόσο εύκολο.

Μια παράσταση με πολύ χιούμορ και μουσική που δημιούργησε ο Χρήστος Θηβαίος ειδικά για τη Ζαχαρένια Συνταγή

Συντελεστές: Διασκευή Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου
Μουσική Χρήστος Θηβαίος
Ενορχήστρωση: Μάξιμος Δράκος
Στίχοι: Ελεάννα Σαντοριναίου
Διάρκεια : 55΄
Εισιτήριο: 10€

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο της εκστρατείας WithRefugees-www.WithRefugees.gr

Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 17.30
Ο μικρός πρίγκιπας, Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μπόικο
Παιδιά 4+

Η ιστορία του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους σε όλον τον κόσμο, παρουσιάζεται με ηθοποιούς, κούκλες και Θέατρο Σκιών. Ένα μαγικό ταξίδι, με το Μικρό Πρίγκιπα, στον κόσμο της εμπιστοσύνης, της χαράς και της ευτυχίας, για την ανακάλυψη της ουσίας της ζωής.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο / Μουσική: Γιώργος Στεφανακίδης

Ερμηνεία: Ιρίνα Μπόικο, Ιρίνα Βασιλακοπούλου (Δημήτρης Μάκκας, Μίνα Καθέρη)
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ το άτομο

Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μπόικο Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο

Μικρός Πρίγκιπας

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 17.30
Κάτι σαν κήπος – Studio Μαυρομιχάλη
Παιδιά έως 6 ετών

Θεατρική παράσταση για πολύ μικρά παιδιά από την Artika. Η μέρα ξεκινάει μέσα σε έναν κήπο, ένα κήπο που δημιουργείται, γεννιέται, ζωντανεύει με τη δύναμη της φαντασίας. Ένας κήπος γεμάτος μεταμορφώσεις, η βροχή που γίνεται ποτάμι, το ξύλο που γίνεται καράβι, το φύλλο που γίνεται πιάτο, το χώμα που γίνεται πύργος.

Στοιχεία παράστασης:
Ιδέα – Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου, Σκηνικά: Νατάσα Ευσταθιάδη, Κοστούμια: Όλγα Ευαγγελίδου, Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης, Ερμηνεία: Καραχάλιου Κλεονίκη, Βασίλης Καζής. Οργάνωση παραγωγής: Artika.
Διάρκεια παράστασης: 35΄+ 10’ μετά την παράσταση όπου το φανταστικό συναντάει την πραγματικότητα.
Εισιτήρια: 10 (κανονικό), 8 (μειωμένο για οικογένειες και ομάδες άνω των 15 ατόμων), 5 (ατέλειες και ανεργεία).

Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, τηλ. 210 6453330

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 11.00
Το μαγικό καραβάκι, Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μπόικο
Παιδιά 1,5-3,5 ετών

Μια διαδραστική παράσταση για παιδιά μικρής ηλικίας με τη συμμετοχή ηθοποιών και κούκλας και τεχνική SAND ART.
Μια φορά κι έναν καιρό, στην άκρη της θάλασσας ζούσε ένα μικρό κορίτσι, που το έλεγαν Θαλασσίνα. Έπαιζε με τα κύματα, τα βότσαλα, την άμμο και τον αέρα, ώσπου μια μέρα έφτιαξε ένα μικρό καραβάκι. Έγιναν οι καλύτεροι φίλοι, ώσπου μια νύχτα το Καραβάκι είδε ένα μαγικό όνειρο για την ομορφιά του κόσμου μας και αποφάσισε να φύγει ένα ταξίδι!

Διάρκεια: 50’
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Κατασκευή Κουκλών: Ιρίνα Μπόικο
Παίζουν: Ιρίνα Μπόικο, Ιρίνα Βασιλακοπούλου (Μίνα Καθέρη, Δημήτρης Μάκκας)
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ το άτομο

Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μπόικο Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο

ΜΠΟΙΚΟ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 17.30
Μήλα, Ζάχαρη, Κανέλα – Θέατρο Φούρνος
Παιδιά 3,5-5,5 ετών

Για 10η συνεχή χρονιά, η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες θεατές συνεχίζει ανανεωμένη να προσφέρει τα μηνύματα και τις «γεύσεις της». Ένα διαδραστικό παραμύθι για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία, μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη και τη δύναμη της αισιοδοξίας και είναι μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο .

Η παράσταση βασίζεται σε δύο ηθοποιούς, κούκλες και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών.

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια ! Τι να κάνει; Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή όπου έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Επιμέλεια-Διασκευή Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνογραφία Κούκλες Άννα Σαντοριναίου / Σκηνικά Ευγένιος Αρβανιτάκης
Μουσική πρωτότυπη ABC (Alternative Blues Company)
Παίζουν Ευγενία Μαραγκού Ματίνα Δημητροπούλου
Διάρκεια της παράστασης 50’
Τιμή εισιτηρίου : 8€

Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

θέατρο φούρνος

Κινηματογράφος

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 18.30
Οι ήρωες του Δάσους – Τεχνόπολη
Για όλη την οικογένεια

Mε τη δράση «Park Your Cinema Kids» το ΚΠΙΣΝ θέλει να φέρει τους μικρούς επισκέπτες του κοντά στις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και να αποδείξει ότι στο σινεμά… τα πάντα γίνονται. Σπίτια ανυψώνονται στον ουρανό με τη βοήθεια μπαλονιών, ζωάκια συμμετέχουν σε talent show, μπαμπούλες τρομάζουν από ένα κοριτσάκι, τα ζώα ενός δάσους παίρνουν στο κατόπι τους κυνηγούς τους και… βρέχει κεφτέδες! Σε έναν σύγχρονο κόσμο δίχως παραμύθια, η μεγάλη οθόνη εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη φαντασία και να ψυχαγωγεί.

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

Σκηνοθεσία: Roger Allers, Jill Culton

Μια εξημερωμένη αρκούδα κι ένα άγριο ελάφι που δεν βάζει γλώσσα μέσα, έχουν την κακή τύχη να βρίσκονται κατά λάθος σ’ ένα δάσος, τρεις μόλις μέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Με συνεργούς όλα τα ζωάκια που κατοικούν εκεί, θα φροντίσουν να μετατρέψουν τους κυνηγούς τους από θύτες σε… θηράματα! Η πρώτη παραγωγή της Sony Pictures Animation που γνώρισε παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία και δημιούργησε ένα δημοφιλές franchise στο home entertainment, με τρεις συνέχειες.

Δύο τέρατα που δουλειά τους είναι να τρομάζουν τα παιδάκια ώστε η ενέργεια από τα ουρλιαχτά τους να συλλέγεται από τους εργοδότες τους, ανακαλύπτουν πως ένα κοριτσάκι έχει εισχωρήσει παράνομα στον δικό τους κόσμο. Η φήμη ότι τα θνητά όντα είναι τοξικά για τα τέρατα, τρομάζει ακόμη περισσότερο τους ήρωές μας, που πρέπει να βρουν τρόπο να την γυρίσουν ξανά στην… «άλλη πλευρά».

Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους
ΚΠΙΣΝ, Aγορά