Μετά την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα τον Αύγουστο του 2018 που στοίχισε τη ζωή σε 43 ανθρώπους, ο Γενοβέζος αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο ανακοίνωσε  την πρόθεσή του να κάνει δώρο στην πόλη μια νέα γέφυρα. Έτσι, ο Δήμαρχος της πόλης Μάρκο Μπούκι ανακοίνωσε το νέο έργο το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται άμεσα και θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

«Η νέα γέφυρα θα πρέπει να είναι απλή και εξαίρετη και όχι τετριμμένη», είπε ο Πιάνο. «Θα μοιάζει με πλοίο αγκυροβολημένο στην κοιλάδα. Θα αντικατοπτρίζει το φως του ήλιου την ημέρα και θα απορροφά την ηλιακή ενέργεια για να την επιστρέψει τη νύχτα. Θα είναι μια γέφυρα που θα ταιριάζει στον χαρακτήρα των κατοίκων της Γένοβας».

Το συνεχές χαλύβδινο κατάστρωμα θα εκτείνεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στο ποτάμι Polcevera της Γένοβας που βρίσκεται κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής της Ιταλίας. Η Γένοβα είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η γέφυρα χρησιμεύει ως βασικό στοιχείο που θα επιτρέψει στη Γένοβα να ανακτήσει το ρόλο της ως μια μεγάλη πόλη και εμπορικό λιμάνι. Η γέφυρα είναι μια σημαντική διασταύρωση που συνδέει την πόλη με τη Γαλλία, το λιμάνι και γενικά τις γύρω περιοχές.