Μια πέτρινη πρόσοψη με λεπτούς κίονες είναι το νέο κτίριο στο νησί των μουσείων στο Βερολίνο του αρχιτέκτονα David Chipperfield. Θα λειτουργήσει ως η νέα είσοδος για το σύμπλεγμα των πολιτιστικών κτιρίων που βρίσκονται σε ένα νησί του ποταμού Spree, περιοχή την οποία ο αρχιτέκτονας David Chipperfield έχει ανασχεδιάσει από το 1999. Η είσοδος του νέου κτιρίου διαθέτει μια μεγάλη βεράντα και συμπληρώνει με τη μαρμάρινη δομή του τον ασβεστόλιθο και τον ψαμμίτη των προσόψεων των υπόλοιπων κτιρίων του νησιού.

Το Neues Museum, που βρίσκεται εκεί, σχεδιάστηκε από τον Πρώσο αρχιτέκτονα Friedrich August Stüler στα μέσα του 19ου αιώνα, υπό τον βασιλιά της Πρωσίας Friedrich Wilhelm IV, ο οποίος θεωρούσε το νησί των Μουσείων ως «πολιτιστική ακρόπολη». Το κτίριο άνοιξε το 1855, αλλά έκλεισε το 1939 αφού υπέστη βαριά βλάβη από βόμβες κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου.

Το μουσείο άνοιξε ξανά το 2009, μετά από ανακαίνιση από τους αρχιτέκτονες David Chipperfield και Julian Harrap. Το έργο βραβεύτηκε με το βραβείο Mies van der Rohe το 2011. Η είσοδος οδηγεί στο Μουσείο της Περγάμου ενώ υπογείως συνδέονται τα μουσεία Neues, το Μουσείο Altes και το Μουσείο Bode.