Το περίφημο «Κεφάλι του Αρλεκίνου», του πίνακα που κλάπηκε από το μουσείο Kunsthal στο Ρότερνταμ το 2012 μαζί με άλλα αριστουργήματα της σύγχρονης τέχνης, έργα των Monet, Gauguin, Matisse και Lucian Freud που δεν βρέθηκαν ποτέ πιστεύουν ότι βρήκαν οι ρουμάνικες αρχές.

Το έργο “Harlequin Head” του Πικάσο ήταν ένα από τα επτά έργα ζωγραφικής που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια της εισόδου των κακοποιών στο μουσείο και η οποία ονομάστηκε «η κλοπή του αιώνα».

Οι ληστές του μουσείου συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν, και μάλιστα οι αρχές είχαν τότε θεωρήσει ότι τα έργα κάηκαν σε μια προσπάθειά τους να μην ανακαλυφθούν ίχνη της ενοχής τους.

Το περασμένο Σάββατο 17 Νοεμβρίου οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν πως βρήκαν ένα πίνακα με υπογραφή του Πικάσο στην πόλη Τούλτσεα, του οποίου η αξία εκτιμάται σε περισσότερα από 800.000 ευρώ.

Οι αρχές μένει να εξετάσουν αν ο πίνακας είναι αληθινός καθώς υπάρχουν φήμες ότι πρόκειται για έργο του διάσημου Ολλανδού πλαστογράφου Geert Jan Jansen του οποίου έργα έχουν πλημμυρίσει την Ευρώπη.