Αυτό είναι το συναρπαστικό βίντεο της νέας δουλειάς του Δημήτρη Παπαϊωάννου Since She, που έκανε πρεμιέρα στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δούλεψε για μήνες με το Εnsemble του χοροθεάτρου, που αποτελείται από 36 χορευτές,που αντιπροσωπεύουν 3 γενιές και 19 χώρες. Το Since She είναι το πρώτο έργο που δημιούργησε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου για λογαριασμό άλλου. Το σύμπαν που επιχειρεί να δημιουργήσει επί σκηνής μπορεί να περιγραφεί ως ένα ονειρικό, παράλογο τσίρκο. Τα ανθρώπινα σώματα γίνονται πεδίο μάχης, αλληλεπιδρώντας με την πρώτη ύλη, μετατρέπονται σε υβριδικά όντα και δημιουργούν οπτικές ψευδαισθήσεις.

Ο ίδιος περιγράφει την παράσταση ως ένα «ερωτικό γράμμα προς την Pina. Ένα ευχαριστήριο σημείωμα για το πέρασμά της από την ύπαρξη, για το ανεξίτηλο σημάδι που άφησε στην ανθρώπινη ιστορία. Γεμάτο Αγάπη».

Η παράσταση θα συνεχίσει το ταξίδι της στο Άμστερνταμ τον Ιούνιο, ενώ θα τη δούμε και στην Αθήνα. Είναι μια συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και των Théâtre de la Ville (Παρίσι), Sadler’s Wells (Λονδίνο), Holland Festival (Άμστερνταμ).