Το πρώτο teaser τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «The Favourite» μόλις κυκλοφόρησε.

Μιλάμε για την πρώτη ταινία εποχής και την τρίτη κατά σειρά αγγλόφωνη του Λάνθιμου, η οποία διαδραματίζεται στις αρχές του 18ου αιώνα. Χωρίς τη συμμετοχή του Ευθύμη Φιλίππου ή του ίδιου στο σενάριο, ο Λάνθιμος σκηνοθετεί το «The Favourite» που έγραψαν η Ντέμπορα Ντέιβις και ο Τόνι ΜακΝαμάρα, έχοντας στο δυναμικό τους τρία δυνατά ονόματα του Χόλιγουντ: Έμμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Ολίβια Κόλμαν.  

Πριν λίγους μήνες είχε κυκλοφορήσει η αφίσα μαζί με μια πρώτη – αντισυμβατική όπως αναμενόταν – σύνοψη της ιστορίας, στην οποία διαβάζουμε:

«Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρ’ όλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά ευδοκιμούν. Η εύθραυστη Βασίλισσα Αν (Ολίβια Κόλμαν) καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ (Έμμα Στόοουν), φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς τα θέματα του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκέιλ παίρνει τη θέση της, ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, κανέναν άντρα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της…».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στη μεγάλη οθόνη των ΗΠΑ στις 23 Νοεμβρίου 2018 από τη Fox Searchlight.

Δείτε το τρέιλερ του «The Favourite»: