«Αορατη Κλωστη»: Δεν εισαι πανω απο μενα. Ελα διπλα σε μενα.
Ένας μετα-έρωτας σε μια ταινία που τα γυρνάει όλα τούμπα
Ύφανση, υφάσματα, ύφος. Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Αμερικάνους κινηματογραφιστές, ο Πολ Τόμας Άντερσον, σκηνοθετεί για δεύτερη φορά τον ενδεχομένως σημαντικότερο σύγχρονο κινηματογραφικό ηθοποιό, τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, στον κατά τα λεγόμενα του ίδιου τελευταίο του ρόλο, τον ρόλο του Ρέινολντς, ενός σχεδιαστή μόδας της υψηλής ραπτικής, στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’50. Ο σχεδιασμός των φορεμάτων δεν είναι για τον Ρέινολντς το επάγγελμά του, δεν είναι καν απλά η τέχνη του. Ο σχεδιασμός των φορεμάτων είναι για τον Ρέινολντς, όλη, μα όλη του η ζωή. Kαι είναι μια ζωή γύρω από την οποία έχει οργανωθεί ένα ολόκληρο σύστημα. Έχοντας κέντρο της ένα μεγάλο βικτωριανό σπίτι, όπου λειτουργεί ταυτόχρονα ως κατοικία και χώρος εργασίας, όπου υποδέχεται τις πελάτισσές του, μέλη της μεγαλοαστικής τάξης ή και γαλαζοαίματες, όπου κάνει μικρές επιδείξεις μόδας, όπου πολλές μοδίστρες εργάζονται ράβοντας τα φορέματα που εκείνος σχεδιάζει, όπου ζει ο ίδιος, η αδελφή του και η εκάστοτε ερωμένη – μούσα του.
Η εκάστοτε ερωμένη – μούσα του; Χμ. Το μούσα ακούγεται κάπως υπερβολικό. Το ερωμένη δεν ακούγεται υπερβολικό μεν, αλλά βλέποντας τον τρόπο που μιλάει ο Ρέινολντς, αν έπρεπε να στοιχηματίσεις, θα έλεγες ότι είναι γκέι. Όχι, δεν είναι. Αλλά σίγουρα δεν είναι και ο τύπος του alpha male. Kαι σίγουρα δεν μοιάζει να είναι ο τύπος που ο έρωτας, ο ερωτισμός και το σεξ μοιάζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Η εκάστοτε γυναίκα που παίρνει το ρόλο της ερωμένης – μούσας, μοιάζει ότι έρχεται να παίξει έναν ρόλο αμιγώς λειτουργικό, αμιγώς τεχνοκρατικό θα μπορούσε να πει κανείς. Οι αναλογίες ενός σώματος που δίνουν έμπνευση για φορέματα. Η αύρα που δίνει έμπνευση για φορέματα. Η ιδιαιτερότητα κι η διαφορετικότητά της που δίνει έμπνευση για φορέματα. Όλα για τον Ρέινολντς γυρνάνε γύρω από τα ρούχα που φαντάζεται, τα ρούχα που σχεδιάζει, τα ρούχα που βλέπει να περνάνε από τη φαντασία του και τα σχέδιά του στο χαρτί στα υφάσματα και να μετατρέπονται σε ρούχα που μεταμορφώνουν μια γυναίκα. Να το πούμε έτσι: αν ο Ρέινολντς σχεδίαζε ανδρικά ρούχα, θα χρειαζόταν έναν άνδρα στον ρόλο που καταλαμβάνουν τώρα οι γυναίκες του. Κι ακόμη κι αν δεν τον είχε εραστή, μοιάζει σαν να μην είχε τότε ανάγκη από μια γυναίκα η οποία θα είναι μόνο η ερωμένη του.
Άλλες είναι οι δύο σημαντικές γυναίκες της ζωής του και θέση αυτοτελή για τρίτη δεν έχει. Πρώτα η μητέρα του από την οποία έμαθε την τέχνη του, η μητέρα του που κουβαλά πάντα μαζί του ένα κομμάτι της, όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, η μητέρα του που είναι ένα φάντασμα που τον στοιχειώνει με τρόπο όχι ακριβώς ξεκάθαρο, πάντως σίγουρα κυριαρχικό. Η σύνδεσή του μαζί της, ναι, είναι μια σύνδεση όχι μόνο χωρίς συναισθηματικούς φραγμούς και όρια, όπως με τις ερωμένες του, αλλά και μια σύνδεση που παραμένει και πολύ μετά τον θάνατό της ζωντανή. Και ύστερα η αδελφή του. Η αδελφή του που διοικεί τα του οίκου του και της επιχείρησής του, η αδελφή του που ασχολείται με όλες εκείνες τις πρακτικές πτυχές της πραγματικότητας, οι οποίες επιτρέπουν στον Ρέινολντς να ζει σε μια σχεδόν εξωπραγματική κατάσταση ασταμάτητου βυθίσματος στη δημιουργική του πλευρά. Έχει γίνει τόσο καλομαθημένος και τόσο μη μου άπτου, που προκειμένου να μη χαλάει ποτέ η ηρεμία του και η έμπνευσή του, δεν ανέχεται από μικρούς θορύβους στο πρωινό ως θεωρητικά σημαντικούς καυγάδες για το μέλλον της εκάστοτε σχέσης του. Οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με σχεδιασμό ρούχων είναι για αυτόν μια ανεπιθύμητη περίσπαση.
Η αδελφή του διοικεί επίσης και τα των σχέσεών του. Υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο αξιοπρεπείς τρόποι χωρισμού, περισσότερο και λιγότερο ντόμπροι, τρόποι που ενδεχομένως ο βαθμός της αξιοπρέπειας και της ντομπροσύνης τους να έχει μικρή τελικά επίπτωση στον βαθμό θλίψης ή και οδύνης του άλλου, πάντως ακόμη και ο λιγότερο αξιοπρεπής και ο λιγότερο ντόμπρος τρόπος περιλαμβάνει την ανακοίνωση της απόφασης από τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Ο Ρέινολντς όμως δεν είναι για να κάνει τη βρώμικη δουλειά -και βρώμικο είναι ξαναλέμε ό,τι τον βγάζει από την νον στοπ δημιουργική μαστούρα- οπότε όταν η αδελφή μόνη της διαπιστώσει ότι ο Ρέινολντς δυσφορεί πλέον με την παρουσία της εκάστοτε γυναίκας δίπλα του, τον ρωτάει αν θέλει να τη διώξει και αναλαμβάνει να το πει η ίδια στην ενδιαφερόμενη. Χωρισμός μέσω αντιπροσώπου. Ο Ρέινολντς μέσω της αδελφής του προσλαμβάνει και απολύει ανθρώπους. Αυτό συνοψίζει την ερωτική του ζωή, αυτό συνοψίζει το πώς και πόσο συνδέεται με τις ξένες γυναίκες δίπλα του.
Η «Αόρατη Κλωστή» είναι μια ταινία που πρωταγωνιστεί ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις και που δίπλα του δεν υπάρχουν άλλα μεγάλα ονόματα. Είναι επίσης μια ταινία που ξεκινάει επικεντρωμένη επάνω του και που παίρνει το χρόνο της για να μας δείξει πώς όλα κινούνται γύρω του. Όπως όμως όταν τελειώνει η «Μητέρα!» του Αρονόφσκι καταλαβαίνεις ότι τελικά ενώ νόμιζες ότι βλέπεις ένα έργο με άξονα τη γυναίκα, έβλεπες ένα έργο που ήθελε να μιλήσει περισσότερο για τον άντρα, έτσι εδώ με τρόπο αριστοτεχνικό ο Πολ Τόμας Άντερσον, σχεδόν χωρίς να το καταλάβεις, κουνάει το χαλάκι όλο και πιο εκεί και όλο και πιο εκεί, μέχρι στο τέλος να συνειδητοποιήσεις ότι το βλέμμα του επικεντρώνεται περισσότερο στην ηρωίδα του παρά στον ήρωα. Και πριν μιλήσω για την ηρωίδα, θέλω να πω ότι ρίχνοντας μια ματιά σε ξένες κριτικές, έπεσε το μάτι μου σε αυτήν εδώ, που επιτίθεται στην ταινία από μια φεμινιστική σκοπιά, εξετάζοντάς την κάπως συντονισμένα με το γενικότερο κλίμα της εποχής, της καταδίκης της κατάχρησης της εξουσίας ισχυρών ανδρών εις βάρος γυναικών κλπ. Το ενδιαφέρον με τη συγκεκριμένη κριτική δεν εξαντλείται στο ότι αρχίζει ίσως να δημιουργείται ένα αίτημα ακόμα και οι καλλιτεχνικές δημιουργίες να ακολουθούν πολιτικοκοινωνικές ντιρεκτίβες προκειμένου να μην κακοχαρακτηριστούν, αλλά κυρίως στο πόσο μπορεί η όποια πολιτικοκοινωνική ατζέντα του κάθε θεατή ή κριτικού να οδηγεί σε τερατώδεις παραναγνώσεις του έργου που βλέπει μπροστά στα μάτια του.
Η ηρωίδα λοιπόν, η Άλμα. Μόλις έχει απολυθεί από την αδελφή του η ως τότε ερωμένη – μούσα και ο Ρέινολντς πάει ένα ταξιδάκι στην αγγλική ύπαιθρο να καθαρίσει ακόμη περισσότερο το πάντα καθαρό μυαλό του. Κάθεται να φάει πρωινό. Αυτή είναι σερβιτόρα. Παραπατά. Ο Ρέινολντς γοητεύεται. Η σκηνή της παραγγελίας είναι η απόδειξη ότι ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις είναι ικανός να παραγγείλει φαγητό και να την μετατρέψει σε σκηνή ρομαντικής ανθολογίας. Μπορεί να προσθέτει στην παραγγελία λουκάνικα και να νομίζεις ότι λέει το πιο ερωτικό πράγμα του κόσμου. Μην ρωτάς πώς γίνεται. Κανονικά δεν γίνεται. Αλλά ποιος είπε ότι είναι κανονικός;
Προσοχή όμως, για να μην παρεξηγηθούμε. Ακόμη κι αν ο Ρέινολντς ήταν ο άνθρωπος που μπορούσε να ερωτευθεί, απλά γοητεύτηκε. Ίσως επειδή εκείνη παραπάτησε. Κι αυτό που βλέπουμε στην παραγγελία είναι η εκπομπή της γοητείας του, η διάχυση της χάρης του, η βεβαιότητα ότι είναι τόσο φωτεινός που η σερβιτόρα θα δεχτεί το φως του σαν ολότελα απροσδόκητο θείο δώρο. Και όντως το δέχεται. Και η σχέση τους είναι προδιαγεγραμμένη να κινηθεί σε αυτή την τεράστια ανισότητα, σε αυτή την τεράστια ανισορροπία. Αυτός θα είναι το θείο δώρο για όσο καιρό θέλει κι εκείνη θα είναι ευγνώμων για όσο καιρό της αναλογεί. Και το πρώτο βράδυ που τη γδύνει, δεν τη γδύνει φυσικά για να της κάνει έρωτα, τη γδύνει για να πάρει τα μέτρα της με τη μεζούρα, το κορμί της δεν είναι το αντικείμενο του πόθου, το κορμί της είναι ο καμβάς στον οποίο θα αρχίσει να στήνει τα νέα του έργα.
Ό,τι επακολουθήσει από την πρώτη τους γνωριμία και ύστερα θα είναι μια αργή μετατόπιση του κέντρου βάρους της ιστορίας από τον άντρα κυρίαρχο του προσωπικού του σύμπαντος και τον άντρα κυρίαρχο της ερωτικής σχέσης, από τον άντρα συναισθηματικό και κυριολεκτικό αφεντικό σε μια γυναίκα που αρνείται να δεχτεί τον ρόλο που κάποιοι άλλοι έγραψαν για εκείνη. Η Άλμα δεν είναι διατεθειμένη να απολυθεί τόσο εύκολα όσο οι προηγούμενες. Η Άλμα έρχεται να πει, αν έχεις εσύ την προσωπικότητά σου και τα κλειστά σου συναισθηματικά τείχη, έχω κι εγώ τη δική μου και τους θεμιτούς κι αθέμιτους πολιορκητικούς μου κριούς. Σε αυτόν τον αγώνα ο άντρας παίζει εντός έδρας με όλα τα προνόμια δικά του, αλλά η γυναίκα έρχεται διατεθειμένη να προσαρμοστεί με κάθε δυνατό τρόπο, να εφεύρει λύσεις και μεθόδους που θα ανατρέψουν ένα αποτέλεσμα που μοιάζει μοιραίο.
Ποια νόμιζες ότι ήμουν; Και ποια νομίζατε εσείς θεατές ότι ήμουν; Το συμπλήρωμα για να εμπνευστεί ο Ρέινολντς τα φορέματά του και ο Άντερσον την ταινία του; Δεν είμαι εδώ για να συμπληρώσω τίποτα. Είμαι εδώ για να βάλω τους δικούς μου όρους σε αυτή τη σχέση και σε αυτή την ιστορία. Είμαι εδώ για να διεκδικώ για τον εαυτό μου ολοένα και περισσότερο ζωτικό χώρο. Είμαι εδώ για να κάνω το απρόβλεπτο. Είμαι εδώ για να κάνω το απρόβλεπτο όχι μόνο για να κατακτήσω ένα στάτους, μια ασφάλεια, ένα ρόλο επίσημο. Είμαι εδώ για να συνεχίσω να ζητώ χώρο για τα θέλω μου. Θέλω να θέλεις ό,τι θέλω. Αλλά αν δεν το θέλεις, εγώ θα συνεχίσω να το θέλω και θα κάνω αυτό που θέλω. Δεν είσαι πάνω από μένα. Έλα δίπλα σε μένα.
Στο “Boogie Nights” ο Μαρκ Γουόλμπεργκ πρώτα γίνεται εντυπωσιασμένο μέρος του συστήματος και της ευρύτερης «οικογένειας» του πατέρα – αφέντη παραγωγού ταινιών πορνό Μπαρτ Ρέινολντς κι ύστερα εξεγείρεται, στο “The Master” o Γιόακιν Φίνιξ πρώτα γίνεται εντυπωσιασμένο μέρος του συστήματος και της ευρύτερης «οικογένειας» του πατέρα – αφέντη αρχηγού αίρεσης Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν κι ύστερα εξεγείρεται, στην «Αόρατη Κλωστή» η Βίκι Κριπς θα γίνει πρώτα εντυπωσιασμένο μέρος του συστήματος και της ευρύτερης «οικογένειας» του πατέρα – αφέντη μόδιστρου και εραστή του Ντάνιελ Ντέι Λιούις κι ύστερα θα εξεγερθεί, θα εξεγερθεί για να αντιτείνει σε αυτό το σύστημα μια άλλου τύπου σχέση.
Μια σχέση που μετέρχεται τη νοσηρότητα προκειμένου να κατακτήσει κάτι που να μυρίζει υγεία. Η Άλμα αντιλαμβάνεται ότι όταν ένας άνθρωπος είναι τόσο δομικά κλειστός στην σκέψη να ξεπεραστούν κάποια όρια και να αποκτηθεί μια πλήρης σύνδεση, αν θέλει να τον ανοίξει πρέπει να ξεπεράσει τα όρια εκείνη. Πώς όμως ανοίγει ένας άνθρωπος τόσο γεμάτος με την ιδέα του εαυτού του ώστε να μην αφήνει χώρο για κανέναν άλλον; Πώς όμως μπορεί να αφεθεί ένας άνθρωπος που μεθά καθημερινά με την ιδέα της λάμψης του και της δύναμής του; Γιατί να αφεθεί, γιατί να γίνει εύθραστος, ευάλωτος; Γιατί να σπάσει μέσα του τα τείχη που έχει χτίσει και ζει τις μεγά – μεγάλες του στιγμές; Γιατί να μην παίρνει από την κάθε γυναίκα τόσο όσο και μετά να την απολύει; Γιατί να εκτεθεί στη σύνδεση, γιατί να εκτεθεί στην αλήθεια, γιατί να εκτεθεί στην αδυναμία, γιατί να εκτεθεί στον πόνο, γιατί να εκτεθεί στον έρωτα;
Ο Ρέινολντς θα εκτεθεί στον έρωτα και ο Πολ Τόμας Άντερσον μας χαρίζει μια πανέμορφη ιστορία μιας γυναικείας αυτοδιάθεσης που οδηγεί σε έναν μετα-έρωτα, έναν έρωτα που βασίζεται στην αριστουργηματική σκηνή που ο Ρέινολντς κοιτάζει την Άλμα αποδεχόμενος τα πάντα από εκείνη, αποδεχόμενος και συναινώντας στο ξεπέρασμα κάθε ορίου, ανοίγοντας τον εαυτό του στο έλεος του έρωτά της, στο έλεος και του δικού του πια έρωτα. Τώρα είναι στα χέρια της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ 5 ΣΧΟΛΙΑ
kallara ermioni
Φεβρουαρίου 07, 2018 at 7:47 am
Ο Πολ Τομας Αντερσον κεντωντας με αριστοτεχνικο τροπο την αορατη κλωστη μας χαρισε ενα καταπλ..ηκτικο φιλμ.Και σεις ανταξιος του,μας πηρατε απ το χερακι και μας ξεναγησατε στα προφανη-αφανη αδυτα της ταινιας με τροπο καθαρο,λιτο και μεστο.Σας ευχαριστω .
Μαρία
Φεβρουαρίου 07, 2018 at 4:28 pm
Η ανάλυσή σας, για την εκπληκτική αυτή ταινία, με κάλυψε πλήρως!!! Επιασε όλες τις πτυχές της ταινίας, εμφανείς και αφανείς, που με άγγιξαν. Σας ευχαριστώ!
Λουκια μπαρμπα..
Φεβρουαρίου 08, 2018 at 2:39 am
Μμμ..ενα αποθανο σου κειμενο..για τον σημερινο ..ανθρωπο..ειτε εργατης..ειτε πλουσιος ..ειτε μακεδονας ειτε συριος ειτε ισις….οι μηχανες..οι κατασκευαστικες..γεμισαν φουλ αυτοερωτισμο τον καθενα..ωστε κι οι φεμινιστριες να μην δουν..μα..ελα που σωπασαν..εδω και καιρο..για θεματα..που ειναι μονο πολιτικες παγιδες παιχνιδια υπερδυναμεων..και εξουσιας..
Ομως απο οσα διδαχτηκα στην πιατσα των αριστεριστων..υπαρχει μια γωνιτσα μας κι εδω ..στον χωρο των γυναικων..που την αγγιζει..αλλα λιγο αλλιως..
Α?οταν ο σιμιτης μας μαζεψε το 78 ,λεγοντας να την πεσουμε στην εξουσια..κλπ..ειδα οχι το στοιχειο της πορνειας..αλλα το μοιραιο λαθος..κατερρεε μια κοινωνια.εφυγα.μα μου επιτεθηκε η ομαδα επειδη δεν επαιζα.ειδα λοιπον να παιζει τον ρολο που εγω αρνηθηκα ενας …και..τοτε εγινε..αυτο!…φιλια.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΟΝΑΤΑΣ
Μαρτίου 12, 2018 at 10:03 pm
Ανούσιο, βαρετό μελό. Φεύγεις τρέχοντας και δεν θυμάσαι τί είδες λίγα λεπτά πρίν γιατί θέλεις να απαλλαγείς από περιττές μνήμες. Τί να πώ με τους κριτικούς. Βαλτοί να σε στέλνουν όπου τους καπνίσει.
Λουκια
Μαρτίου 26, 2018 at 8:17 pm
As arxisooo..oou…apo-allou.
Apo to ergo pou diavasa allou..ton logo tis sxoliastrias..ki ena klik..pou mou ekane..na sou grapso s auto..edo to simeio..se olo to uperoxa aprosdiorista erotiko..”δεν εισαι πιο πανω απο μενα..ελα πλαι μου”ενα κατι που επιτελους τοσες μερες με φιμωνε ηταν το εντελως στον αντιποδα του βλεμματος του ενος…θα το συναντουσα..Στο εχω ξαναπει;δεν εχω..δεν ειχα πουε φωνη..ποτε..(:::μην κλαις..ειχα πλυση εγκεφαλου απο πολυ παλια..μου εβαλαν πολλα να δω…και..αρχισα ξα μελετω τον αγαπημενο μου μικρο αδελφο..πώς μαγευε τα πληθη..1974:::επειτα εφυγα και το εξασκησα 1975-76-77κι εφυγα…απο την σχολη ηλεκτρολογων στην πατρα..πετυχα..και μετα απο δυο χρονια περνω με υποτροφια στην παιδ.ακαδ.μαρασλειο διετες..της πατρας..μονο με τα παιδια ηξερα να ζω..απο τα 15μου που γεννησε η μια και στα 16 μου η αλλη μου αδελφη…τα μεγαλωνα κι ειχα..μια ακομη ζωη,αλλη μαζι τους ..τοτε δεν ηξερα τιποτε..μα ενιωθα απ ολα τοσο αλλου…με τον επαναστατη μαοικο μου μικρο αδελφο να με βγαζει με φιλους του σε ταβερνες..και στα παρτυ..στα σπιτια..μουσικες..και ποικιλες πολιτικες..χαλαρες συζητησεις..μα ποτε να μιλω.και απο το 70–εφτασα στο 80να μπαινω στις δασκαλες να οχυρωνομαι στην γλωσσα κι οοο,τι ειχα απο πριν..για να βγω στην ταξη…σε ενα χρονο εχασα τα παντα..ενας σφοδρος παραξενος ερωτας..πιο ξενη απο πουε..κοβω καθε ομιλια..δεν μπορω να κανω πια μαθημα..εγκαταλειπω την γλωσσα που εμαθα..συνδικαλιστικη..κι ακραια..και σωπαινω..χωρις αυτον..δεν εχω τιποτα..χωρις τον αδελφο μου δεν εχω τιποτα..μπαινω σε σκοτεινες διαδρομες ως την τρελλα.κι ανακαλυπτω πως ειχα δεχτει ως εμβρυο συνεχη επιθεση..βια..με καθε αιχμηρο αυτοσχεδιο οργανο..μα εζησα…κι ετσι η ζωη χωνεται στους κινηματογραφους ..ολα τοσο…ανεκφραστα..ψυχαναλυση..τρομος..κανενας εαυτος.πονοι παντου…κι αρχισα..με δυο ακουστικα κι ενα μαγνητοφωνο να κυκλοφορω παντου…τιποτε..ουτε οικογενεια..ουτε παρεα..ολα..ξενα..ξενη με ολα..ποσο μακρια?..μπορει να ειναι ολα μετα..απο…εναν ερωτα νεκρο;;ποσο νεκρη η ζωη;;;ποσο κακο εκανα;;κι ενα-τελος στα χαιδεματα..και τα αδεια γεμισματα..με κενο βλεμμα…παιρνω τον δρομο να δουλεψω πανω σεολο αυτο…δασκαλα παντρεμενη με βοηθο τον καλυτερο δασκαλο,συζυγο.Εμαθα,να σχετιζομαι μεσω των κειμενων,των ερευνων,..να αναδεικνυω θεματα που διαλεγαν καθ.οδον τα μικρα δημοτικου..μαζι..μα παντα μονη…να δουλευω!οπως δεν φανταστηκα ποτε!κλεινω..να σου μιλω..ποσο ειναι βαθυτατα η ορμη για δημιουργια,ζωη..ερωτα..καποια αλλη στιγμη..καποια αλλη αλλιως εκφορα της ιδιας δυναμης,ποθος,..που στεκεται σε μια αορατη κλωστη..ιδια με τον χαμο..που αναδεικνυει το μοναδικο σου βημα..οταν τιποτε δεν σε κρατα στη ζωη..παρα μια αορατη κλωστη..και κατα τα φαινομενα,..μη διεγνωσμενη..δυο εργα με αποτομες στροφες που ριχνουν κατω τα δεδομενα θεωρηματα κατανοησης του κοσμου..κανενα σεναριο..λοιπον..μονο και μονο αν προλαβεις να δεις..κατι..ναι ειναι η τριτη ταινια..που ανηκει στο αυτο σημειο..εκεινη η κακιη ..που δεν εδειχνε ποιος περασε..ενα εκ των εσω αργο βλεμμα..που δεν κατανοει..//ελεγα στα ξενακια μου το 2000:::θα σας δειξω να περπατατε σε πεντε συαθερες κι επειτα θα δειτε..!!!den ksereis poso grigora…ginontan ..apo to ena sto allo -apo ta tria film..auta ta perasmata..pou ksero oti leitourgoun..alithina kai bathutata erotika..)))) mono esena blepo..tha tou elega an milousa..tora pou gerasa..tou monadikou mou erota.tou andra mou..pente meres itan mono…alla..mia zoi pou mou xarise,xoris na to kseroume.