Ο Δημήτρης Καραντζάς δεν έχει κλείσει ακόμα τα τριάντα. Κι όμως έχει καλύψει τέτοιο εύρος ρεπερτορίου, από Ευριπίδη (στην Επίδαυρο), έως Δημητριάδη (σε Στέγη και Αβινιόν), που μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι πρώτη φορά τώρα καταπιάνεται με τον Σαίξπηρ. Από το πλήθος των έργων του βάρδου, ο νεαρός σκηνοθέτης επέλεξε το «Δωδεκάτη νύχτα ή ό,τι προαιρείσθε» στην, κατά Νίκο Χατζόπουλο, νέα επεξεργασία της μετάφρασης. Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου τον προσεχή Οκτώβριο. Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει και η διανομή είναι έτοιμη.

Στο ρόλο του Ορσίνο θα δούμε τον Γιώργο Χρυσοστόμου και της Βιόλα την Έμιλυ Κολιανδρή. Σεμπάστιαν θα είναι ο Άρης Μπαλής, Αντόνιο ο Αινείας Τσαμάτης, Ολίβια η Εύη Σαουλίδου, Μαρία η Ελίνα Ρίζου, Σερ Τόμπυ Μπέλτς ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σερ Άντριου Εϊγκιουτσικ, ο βραβευμένος με Χορν Μιχάλης Σαράντης, Φέστε ο Γιάννης Κλίνης και Μαλβόλιο ο Νίκος Χατζόπουλος. Tους υπόλοιπους ρόλους θα συμπληρώνουν οι: Βαγγέλης Αμπατζής, Δημήτρης Κίτσος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης. Τα σκηνικά υπογράφει η Κλειώ Μπομπότη, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη και την ηχητική δραματουργία ο Δημήτρης Καμαρωτός. Οι φωτισμοί θα είναι του Αλέκου Αναστασίου.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Καραντζάς θα έχει ήδη επισκεφτεί το Όσλο, αφού η παράστασή του «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» που είδαμε πέρυσι στο Υπόγειο του θέατρο Τέχνης, έχει προσκληθεί για να παρουσιαστεί στο «Διεθνές Φεστιβάλ Ίψεν» που διοργανώνεται ανά διετία από το Εθνικό Θέατρο της Νορβηγίας.

Πρόκειται για ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονων σκηνικών  αναγνώσεων των έργων  του  Ίψεν, ή συνθέσεων με αφορμή τον Ίψεν. Στο φετινό του πρόγραμμα φιλοξενεί παραστάσεις από τη Νορβηγία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, ως και την μακρινή Ζιμπάμπουε, αλλά και άλλες, μέσω διεθνών συμπαραγωγών.

Και μπορεί το Φεστιβάλ αυτό να μην έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα – υπάρχει μόνο ένα τιμητικό βραβείο για σύγχρονους δημιουργούς και για φέτος η τιμώμενη ομάδα είναι οι Forced Entertainment – όμως το διπλό sold out που σημείωσαν ήδη οι δύο παραστάσεις της 13ης Σεπτεμβρίου είναι από μόνο του ιδιαίτερα τιμητικό.

Και δεν σταματούν εδώ τα σχέδια του ταλαντούχου νεαρού σκηνοθέτη. Τον Γενάρη ετοιμάζεται για ακόμη μια πρεμιέρα στο θέατρο της «Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής». Θα ανεβάσει το, άπαιχτο στην Ελλάδα, τελευταίο έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ, «Πλατεία ηρώων», με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Σκουλά, Χρήστο Στέργιογλου, Υβόννη Μαλτέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιώργο Μπινιάρη, Σύρμω Κεκέ κ.ά.