Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου μαζί με τους συνεργάτες του, με τους οποίους συνδημιούργησαν την εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, με τίτλο «Origins», το καλοκαίρι του 2015, βρίσκεται στη λίστα υποψηφιοτήτων των φημισμένων βραβείων ΕΜΜΥ, τα οποία θα απονεμηθούν την 1η Μαΐου 2016.

Οι υποψηφιότητες της τελετής έναρξης του Μπακού:

Στην κατηγορία σκηνοθεσία (special class) υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Greg Breakell (σκηνοθέτες) και οι Τίνα Παπανικολάου και Louise Story (βοηθοί σκηνοθέτη).

Για την καλλιτεχνική διεύθυνση, το σκηνικό σχεδιασμό και τη σκηνική διεύθυνση, υποψήφιοι είναι οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Θανάσης Δεμίρης, ο Michael Curry ως art director και ο Nicholas Mahon ως σχεδιαστής σκηνικών.

Στη μουσική διεύθυνση και σύνθεση υποψήφιοι είναι οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρεντζής.

Για τους φωτισμούς υποψήφιοι είναι οι Robert Dickinson, Travis Hagenbuch, Charles Dabezies και Ted Wells.

Βραβεία ενδυματολογίας και styling διεκδικούν οι Αγγελος Μέντης, Yashi και Paula Ryan.

Το βραβείο για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου, διεκδικούν οι Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen και Justin Arthur.

Δείτε εδώ όλη τη λίστα των βραβείων.

Οι πρώτοι Ευρωπαϊκοί Αγώνες άνοιξαν στις 12 Ιουνίου 2015 στο Μπακού, με μια εντυπωσιακή, υψηλής αισθητικής τελετή έναρξης, την οποία παρακολούθησαν ζωντανά 68.000 θεατές και εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

[vimeo 135839020 w=500 h=281]