Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που καλείται να δημιουργήσει ένα νέο ολοκληρωμένο έργο στο Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, μετά τον θάνατο της σπουδαίας χορογράφου Πίνα Μπάους.

Μετά από πρόσκληση της καλλιτεχνικής διευθύντριας Άντολφ Μπίντερ, ο Έλληνας χορογράφος θα δημιουργήσει το πρώτο ολοκληρωμένο έργο των τελευταίων εννέα χρόνων για το Tanztheater, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαΐου 2018.

Μέχρι τότε, ρίχνουμε μία ματιά στο φωτογραφικό υλικό του Julian Mommert από το workshop που πραγματοποίησε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου την προηγούμενη εβδομάδα στο ‘Lichtburg’, τον χώρο προβών της Pina Bausch, με σκοπό τη γνωριμία της ομάδας και την προετοιμασία για την κοινή τους περιπέτεια, όπως αναφέρουν, στον ίδιο χώρο όπου η Πίνα Μπάους προετοίμαζε τις παραστάσεις της, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του θεάτρου στο Facebook.

H προπώληση των εισιτηρίων της παράστασης ξεκινά στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η καλλιτεχνική διευθύντρια Άντολφ Μπίντερ

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η καλλιτεχνική διευθύντρια Άντολφ Μπίντερ

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δηλώνει για το νέο έργο που έχει αναλάβει: «Είμαι έκπληκτος που η ζωή με έχει οδηγήσει ως εδώ. Και νιώθω τιμή. Να συνδημιουργώ με καλλιτέχνες που με έχουν συγκινήσει μέχρι δακρύων, από όταν ήμουν μόλις 20 ετών. Καλλιτέχνες που ακολούθησα και αγάπησα έκτοτε. Η πρώτη μου εντύπωση ένα ζωντανού αριστουργήματος ήταν η Pina Bausch πάνω στη σκηνή. Η ζωή μου άλλαξε για πάντα.

Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και θα δώσω όλο μου το είναι για να ανταποκριθώ στην πρόκληση αυτή. Ευχαριστώ πολύ Adolphe Binder για την πρόσκληση. Αυτή θα είναι η πρώτη δημιουργία του Δημήτρη για οποιοδήποτε άλλον».