• Περιγραφή
  • Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό

Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό

Ανακοινώθηκε η έναρξη του διαδικτυακού διαγωνισμού φωτογραφίας του Photometria – International Photography Festival 2016 με θέμα “Home”. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από 1η έως και την 30η Απριλίου 2016 με δικαίωμα αποστολής (1) μίας φωτογραφίας μέσω της πλατφόρμας της διοργάνωσης.

Την 1η Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών, των οποίων η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ.Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων, από 1 έως 12 Ιουνίου 2016. Η αργότερα θα ταξιδέψει και θα παρουσιαστεί σε 13 πόλεις της Ελλάδας.

Βραβεία:
1η Κριτικής επιτροπής: Μία DSLR ψηφιακή φωτογραφική + μία συμμετοχή στο φωτογραφικό χωριό
2η Κριτικής επιτροπής: Φωτογραφικός εξοπλισμός + δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ για φωτογραφικά βιβλία από το Photobookstore.gr
3η Κριτικής επιτροπής: Δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ για φωτογραφικά βιβλία από το Photobookstore.gr
Βραβείο Δωδώνη (Κοινού): Δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ από την Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη + δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ για φωτογραφικά βιβλία από το Photobookstore.gr

Ψηφοφορία για το βραβείο κοινού:
1 – 11 Ιουνίου 2016 το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει για την καλύτερη φωτογραφία κοινού εκ των 25 καλύτερων που θα έχει επιλέξει η κριτική επιτροπή.

Αποτελέσματα:
Τα αποτελέσματα των 4 καλύτερων φωτογραφιών (3 της κριτικής επιτροπής και 1 κοινού) θα ανακοινωθούν στις 12 Ιουνίου 2016 στην τελετή λήξης του Photometria – International Photography Festival, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ.Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Κριτική Επιτροπή:
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Γιάννη Σταθάτο, Rachael McArthur, Φωτεινή Παπαχατζή, Nazli Deniz Oguz, Julio Bittencourt

Πληροφορίες:
Διάρκεια διαγωνισμού:
1 – 30 Απριλίου 2016 μέσω της πλατφόρμας για το upload των φωτογραφιών.
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων:
1η Ιουνίου 2016
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές του διαγωνισμου μέσω του e-mail: competition@photometria.gr

Οι όροι συμμετοχής για όσουν θέλουν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας είναι οι εξής:

1. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με δικαίωμα αποστολής (1) μίας φωτογραφίας με μέγεθος όχι μεγαλύτερο από 500ΚΒ
2. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων και για τυχόν υποκλοπή φωτογραφιών η διοργανώτρια αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη.
3. Το Photometria International Photography Festival δεν είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει την τυπωμένη φωτογραφία στον δημιουργό της.
4. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης και εκτύπωσης των φωτογραφιών, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.
5. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.
6. Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα έχει ως βάση τη σύνθεση, τη συνοχή και τη σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού “Home”.
7. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία, αποστολή πάνω από μία φωτογραφία κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
8. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική αξίωση έναντι της διοργανώτριας αρχής.
9. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.
10. Αν η φωτογραφία σας επιλεγεί στις 25 καλύτερες θα σας ζητηθεί το πρωτότυπο αρχείο σε καλή ανάλυση προς εκτύπωση.
11. Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό αποδέχεστε την ενημέρωση σας μέσω email για τις δράσεις του Photometria Festival.
12. Παρακαλείστε να μην αναγράφετε πάνω στις φωτογραφίες το ονοματεπώνυμο σας.