Οι δράσεις για τους μικρούς φίλους πολλαπλασιάζονται όσο περνάει ο καιρός. Διαδραστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, νέες θεατρικές παραστάσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων μερικές από αυτές. Εδώ συγκεντρώσαμε μερικές από τις προτάσεις. Εσείς επιλέγετε εκείνο που πιστεύετε πως θα σας διασκεδάσεις περισσότερο – εκείνο που θα σας κάνει να γελάσετε περισσότερο.

Μια ημέρα χωρίς γέλιο, είναι μια ημέρα χαμένη.

Δημιουργικές αφηγήσεις

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 12.00
Το κουτί του Σιλάν – Βιβλιοπωλείο Booktique
Παιδιά 4+

Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου Το κουτί του Σιλάν από τις εκδόσεις Ίκαρος. Ο Σιλάν, ο γλυκός πρωταγωνιστής της ιστορίας που επινόησε η Άλκηστη Χαλκιά, με τα κόκκινα ζεστά μαγουλάκια που του χρωμάτισε η Ντανιέλα Σταματιάδη, έφθασε στη χώρα μας, πολλά πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη δική του που έχει σκεπαστεί από το σκοτάδι του πολέμου και της ανθρώπινης βαρβαρότητας, με λιγοστές λέξεις ελληνικών και κανένα φίλο. Ένα μικρό κόκκινο κουτί η μόνιμη συντροφιά του και το περιεχόμενο που με πολλή αγάπη και στοργή ο μικρός Σιλάν μας γεμίζει είναι το «μαγικό φίλτρο» που το θωρακίζει, τον προστατεύει από το σκοτάδι, το μίσος και τον πόνο του κόσμου.

Και όταν φθάνει επιτέλους η στιγμή να επιστρέψει στην πολυαγαπημένη του πατρίδα, ένα μήνυμα γραμμένο με κιμωλία στον πίνακα της τάξης θα γίνει η αφορμή για να αποκαλυφθεί το «μυστικό του όπλο».

Ένα μοναδικό παραμύθι που προσεγγίζει το προσφυγικό, ένα από τα πιο καίρια ζητήματα των ημερών μας με μεγάλη ευαισθησία και τρυφερότητα.

Βιβλιοπωλείο Booktique, Πατριάρχου Ιωακείμ 21, Αθήνα 106 75 , Τ. 21 0723 5425

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 12.00
H κίτρινη σημαδούρα – Ευριπίδης Κηφισιά
Παιδιά 4+

Διαδραστική αφήγηση του βιβλίου Η κίτρινα σημαδούρα της Θεοδώρας Κατσίφη, που κάνει τη δεύτερη εμφάνισή της στην έκδοση παιδικού βιβλίου από τις εκδόσεις Ηλίβατον.

Η μικρή Βασιλού είναι στην παραλία απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές διακοπές της μαζί με τους γονείς της. Μία κίτρινη σημαδούρα στα βαθιά, της προκαλεί την προσοχή και θέλει να την πλησιάσει. Θέλει να φθάσει πάση θυσία κοντά της, να την κατακτήσει ακόμα και αν αυτό για την ηλικία της και τις κολυμβητικές της ικανότητες είναι μάλλον δύσκολο.

Ένα όμορφο βιβλίο με λιτό και περιεκτικό κείμενο που με αλληγορικό τρόπο αγγίζει τα όρια που πρέπει να υπάρχουν στην ανατροφή των παιδιών με στόχο τη δημιουργία ενός διχτυού ασφάλειας και προστασίας για τα παιδιά. Ενός διχτυού που αντί να περιορίζει και να αιχμαλωτίζει, δίνει ώθηση για αυτονομία και ανεξαρτησία.

Η εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, συνοδεύει και ενισχύει νοηματικά το περιεχόμενο του κειμένου, και με λιτές γραμμές αλλά ζωντανά χρώματα το κάνουν περισσότερο ελκυστικό και στις μικρότερες ηλικίες.

Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά, Λεωφ. Κηφισίας 310, Κηφισιά, 14563

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 12.00
Λυμένα Κορδόνια – Βιβλιοπωλείο Monogram
Παιδιά 6+

Διαδραστική αφήγηση του βιβλίο Λυμένα κορδόνια από τις εκδόσεις Πατάκη και τη συγγραφέα Ιωάννα Φαββατά.
Η Σοφία θέλει οπωσδήποτε τα καινούρια της παπούτσια να έχουν κορδόνια. Την ημέρα που θα τα φορέσει ξεκινά το δικό της μαγικό ταξίδι στο δάσος. Πού θα την οδηγήσει άραγε η συνάντησή της με έναν σκύλο, έναν λύκο και δύο αρκούδες;

Βιβλιοπωλείο Monogram Υμηττού 17, Χολαργός, τηλ.: 210.65.23.515

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 13.00
Ο Κωστής και οι χαμένες λέξεις – Βιβλιοπωλείο Ιανός
Παιδιά 10+

Αφήγηση του βιβλίου Ο Κωστής και οι χαμένες λέξεις από την συγγραφέα Στέργιας Κάββαλου. Ένα βιβλίο που έρχεται να προστεθεί στη σειρά «Ιστορίες που ζεις δυνατά», που απευθύνεται σε όσους αποδέχονται τη δική τους διαφορετικότητα αλλά και των άλλων, σε όσους θέλουν να ανήκουν κάπου ή απλώς να εκφραστούν, αλλά κυρίως σ’ εκείνους που θέλουν να ζουν δυνατά.

Ο µπαµπάς του Κωστή αποφασίζει να µεταναστεύσει µε την οικογένειά του στη Γαλλία, και συγκεκριµένα στην Αβινιόν, αφού «εκεί ζητάνε οδοντογιατρούς». Ο Κωστής, που δε θέλει µε τίποτα να αφήσει το δωµάτιό του, τους συµµαθητές του και τους φίλους από τη γειτονιά, θα προσπαθήσει να πολεµήσει το κακό που τον βρήκε. Κι έτσι επινοεί ένα παιχνίδι συγγραφής, το οποίο απλώνεται σε όλη την πόλη.
Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά «Ιστορίες που ζεις δυνατά», που απευθύνεται σε όσους αποδέχονται τη δική τους διαφορετικότητα αλλά και των άλλων, σε όσους θέλουν να ανήκουν κάπου ή απλώς να εκφραστούν, αλλά κυρίως σ’ εκείνους που θέλουν να ζουν δυνατά.

Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24

Διαδραστικά εργαστήρια και δράσεις

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 10.00
Πού κρύβεται η μουσική – Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Παιδιά 1+

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υποστηρίζει τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Κύριος σκοπός τους είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το μουσείο από τη βρεφική τους ηλικία. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους σχεδιάζονται με άξονα την αλληλεπίδραση μικρών και μεγάλων, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με άλλα παιδιά καθώς και τις θεματικές που συνδέονται με την καθημερινότητά τους.
Ποιους διαφορετικούς ήχους μπορούμε να κάνουμε με το σώμα μας; Τι άλλους ήχους μπορούμε να παράγουμε χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα; Τα παιδιά χτυπούν κουτάλια, πιάτα, μουσικά όργανα και άλλα αντικείμενα, δημιουργούν τους δικούς τους ρυθμούς και δίνουν … την πρώτη τους συναυλία!

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων : 10:00 – 10:50
Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων : 11:10 – 12:00
H οικονομική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των: 10 ευρώ (για 1 ενήλικα και 1 παιδί) & 8 ευρώ για τους συνδρομητές του Ε.Π.Μ.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00

Παρακαλείστε να φοράτε άνετα και απλά καθημερινά ρούχα καθώς θα χρειαστεί να καθίσετε στο πάτωμα, αλλά και να παίξετε με χρώματα, υλικά μαγειρικής κλπ.
Ελληνικό Παιδικό μουσείο, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β 17-19, 106 75 Aθήνα

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 11.00
Σάββατο στο Ίδρυμα ΤΑΚΙΣ-Κ.Ε.Τ.Ε.
Για όλη την οικογένεια

Μια δημιουργική και διασκεδαστική ημέρα για όλη την οικογένεια με αφορμή τα έργα του Τάκι (Σινιάλα, Μαγνητικές Σφαίρες, Ηλεκτρικά Πάνελ, Μαγνητικοί Τοίχοι). Ξεναγήσεις, παιχνίδια παρατήρησης, γρίφοι, πειράματα και κατασκευές εξελίσσονται προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους.

Μέσα από τη στοχευμένη ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος, οι συμμετέχοντες κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να συνδυαστεί με τις επιστήμες (μαθηματικά, γεωμετρία, φυσική, χημεία, μουσική, εικαστικά, θέατρο, χορό). Μετά το πρόγραμμα μπορείτε να περιηγηθείτε στους κήπους με τα Σινιάλα, να παίξετε με τον Μαγνητικό Τοίχο, να ξαποστάσετε στη σκιά των πεύκων και να απολαύσετε την υπέροχη θέα από το Γεροβουνό.

Το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται το Σάββατο 10/11/18, 11:00-12:00

Κόστος συμμετοχής: 15€ (1 παιδί + 1 συνοδός), 5€ (επιπλέον παιδί) Έκπτωση σε οικογένεια: 10%

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, Σπύρου Μουστακλή 23, 13121 Ίλιον, +302102323163

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 11.00
Διαστημικό κυνήγι θησαυρού – Athens for Kids
Παιδιά 7-11 ετών

Εκπαιδευτική και διασκεδαστική δραστηριότητα που στόχο έχει τη γνωριμία και την εξοικείωση των παιδιών με το Διάστημα και την Αστρονομία. Μέσα από ένα παιχνίδι δράσης στα στενά της Πλάκας, τα παιδιά θα κατακτήσουν το Ηλιακό Σύστημα και θα συνδυάσουν τη μάθηση με τη διασκέδαση.

Σχεδιασμός και υλοποίηση από Υπ. Δρ. Αστροφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για δηλώσεις συμμετοχής info@athensforkids.com και στο 6972330969
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Κάθε παιδί θα συνοδεύεται από έναν ενήλικα τουλάχιστον.
Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ (οι γονείς δωρεάν)
Πλάκα – Διοργάνωση Athens For Kids

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 11.30
Παίζοντας με τις αισθήσεις – Ελληνικός Κόσμος
Παιδιά 3-5 ετών

Εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα με στόχο την ανακάλυψη των πέντε αισθήσεων και τη μαγεία που μπορούν να μας δώσουν.
Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις. Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία μια και τις πέντε. Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα! Τι να μαγειρεύει άραγε; Μήπως να δοκιμάσω;

Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 177 78 Ταύρος

Κυριακή 21 Οκτωβρίου, 11.00
Πρίγκιπες και Πριγκίπισσες, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Παιδιά 4-5 ετών

Διαδραστικό εργαστήριο τέχνης για μικρά παιδιά με τη βοήθεια των παραμυθιών. Τα παιδιά περιπλανιούνται στον κόσμο των παραμυθιών που κάθε ένα από αυτά αποτελεί μια νέα έμπνευση, μια νέα τεχνική και μια νέα δημιουργία. Αφηρημένα γλυπτά, μονοτυπίες, πορτρέτα, κούκλες, φιγούρες θεάτρου σκιών και βιβλία θα είναι η ανταμοιβή μας στο τέλος κάθε μονοπατιού.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πριγκίπισσα κλεισμένη σ’έναν πύργο ψηλό…Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πρίγκιπας που ξεκίνησε με το άλογό του για τη μεγάλη περιπέτεια…Πρώτη στάση στο μονοπάτι μας ένα παραμύθι γεμάτο παλάτια, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, βασιλιάδες τρανούς και περιπέτειες φοβερές. Τα παιδιά, αφού περιπλανηθούν στους κόσμους της φαντασίας, θα επιστρέψουν στο εργαστήριό μας για να γίνουν οι ίδιοι πρίγκιπες και πριγκίπισσες και να φτιάξουν το βασιλικό τους πορτρέτο με νερομπογιές, κηρομπογιές, φτερά, παγιέτες, πολύχρωμα χαρτιά και άλλα υλικά.

Στα χνάρια της Φρίντα Κάλο και της μεξικάνικης παράδοσης, θα δουν εικόνες απ’ αυτόν τον μακρινό πολιτισμό για να εμπνευσθούν και να δημιουργήσουν. Στο τέλος, οι γονείς θα βοηθήσουν τα παιδιά να φτιάξουν ένα κάδρο αντάξιο του μεγαλοπρεπούς μας πορτρέτου!

Αφηγήτρια η Αντωνία Βέλλιου, μαζί της η αναπτυξιακή Ψυχολόγος Δέσποινα Σακελλαρίου

Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο(το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €10
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4 , Αθήνα, 106 74

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 13.00
Ο φόβος και η εμπιστοσύνη μέσα, Μουσείο Συναισθημάτων
Παιδιά 7-12 ετών

Βιωματικά εργαστήρια που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν μικρούς και μεγάλους να γνωριστούν και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο των συναισθημάτων με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική, τα παραμύθια, τα χρώματα, τους ήχους. Εγείρονται ερωτήματα όπως με τι μοιάζουν τα φανταστικά πλάσματα; Αφού τα φανταστικά πλάσματα είναι φανταστικά και δεν υπάρχουν τότε γιατί τα φοβόμαστε; Για να αντιμετωπίσουμε τα φανταστικά πλάσματα μήπως χρειαζόμαστε φανταστικές λύσεις;

Είσοδος εργαστηρίου: για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις.
Εισιτήριο εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Μουσείο Συναισθημάτων, Καρατζά 7, Φιλοπάππου, Αθήνα 117 41

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 17.00
Εργαστήρια λάθους: το χαρτί αλλιώς – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Διαδραστικό εργαστήριο που στόχο έχει να εκπαιδεύσει με δημιουργικό και έμμεσο τρόπο τη σημασία της ανακύκλωσης. Εφημερίδες, περιοδικά, αφίσες, έντυπα φυλλάδια πριν να πέσουν στον κάδο, αποφασίζουν να μεταμορφωθούν, να κοπούν, να κολληθούν, να παίξουν ευφάνταστα μεταξύ τους! Τα παιδιά θα πάρουν ιδέες από έργα σύγχρονων καλλιτεχνών με θέμα το χαρτί και θα ακολουθήσουν το δρόμο της ανακύκλωσης, έχοντας βάλει στόχο να φτάσουν στο απόγειο της δημιουργικότητάς τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα , 176 74

Κυριακή 21 Οκτωβρίου, 11.30
Τα ιερογλυφικά, μια γραφή με εικόνες – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Παιδιά 5+ ετών

Εκπαιδευτικό εργαστήριο για να γνωρίσουν τα παιδιά μια αλφάβητο διαφορετική από αυτήν που χρησιμοποιούμε τώρα, ένα είδος γραφής που αποτελείται από εικόνες. Πρόκειται για τα ιερογλυφικά που δημιουργήθηκαν από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Τα ιερογλυφικά μας λένε ιστορίες για τη ζωή και τους θεούς των Αιγυπτίων, ιστορίες γεμάτες χρώματα που απεικονίζονται στους τοίχους των πυραμίδων και σε παπύρους.

Θα δοκιμάσουν να αποκωδικοποιήσουν αυτή την αρχαία μορφή γλώσσας και τέχνης, θα περιηγηθούν στις πυραμίδες για να βιώσουν το μυστήριο που τις περιβάλλει και θα αποτυπώσουν κι εμείς τις δικές μας αναμνήσεις χρησιμοποιώντας τα χρώματα και την τέχνη αυτής της εποχής.

Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθείτε

Με την Εικαστικό-Art Therapist Νιόβη Σταυροπούλου και την Εικαστικό Χρυσούλα Πλακιώτη
Εισιτήριο: €12 Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο(το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €10
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4 , Αθήνα, 106 74

Κυριακή 21 Οκτωβρίου, 12.30
Έχω μια ιδέα – Ελληνικός Κόσμος
Παιδιά 7-10 ετών

Εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα με στόχο την ανακάλυψη σπάνιων μυθολογικών πλασμάτων. Μπορείς να φανταστείς ένα πλάσμα με κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά δράκου; Κι όμως υπήρχε! Μα, πού αλλού; Στην ελληνική μυθολογία! Έχεις αναλογιστεί πόσα ακόμη υπήρχαν; Και πόσο ταλαιπώρησαν τους μυθικούς ήρωες; Ανακαλύπτουμε μαζί τέρατα, ήρωες και περιπέτειες!

Ο Κέρβερος, ο Όρθρος ή η Χίμαιρα είναι μόνο μερικά από τα τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας. Ζούσαν σε διαφορετικά μέρη και είχαν διαφορετικούς γονείς… Οι αρχαίοι Έλληνες τα επινόησαν για να ερμηνεύσουν διαφορετικά φαινόμενα.

Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000
Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 177 78 Ταύρος

Θεατρικές Παραστάσεις

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 14.30
Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη
Για όλη την οικογένεια

Θεατρική υπερπαραγωγή με το διαχρονικό έργο του Δημήτρη Ποταμίτη σε απόδοση και σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου και τα μοναδικά τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη. Ένας θίασος 11 ηθοποιών, χορογραφίες, κοστούμια και video art σε μια παράσταση που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Τέσσερα έργα του Αριστοφάνη -«Ειρήνη», «Αχαρνείς», «Πλούτος», «Όρνιθες»- συνδιαλέγονται μεταξύ τους παρουσιάζοντας στα ματιά των θεατών τα αιώνια και τόσο σύγχρονα θέματα που απασχολούν τις κοινωνίες και αφορούν: την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, τον ρόλο των συκοφαντών και των κολάκων στους κυβερνώντες, τον πόλεμο και την αγωνιώδη αναζήτηση των ανθρώπων για την ειρήνη και τέλος τον καταλυτικό ρόλο της κάθε μορφής εξουσίας στη διαμόρφωση των κοινωνιών και κατ’ επέκταση στη ζωή των ανθρώπων, με τη συνήθη «αριστοφανική προσέγγιση» της διακωμώδησης των κακώς κειμένων.

Το έργο έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 12 χώρες και διδάσκεται στο Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1978 από την παιδική σκηνή του «Θεάτρου Έρευνας» και από τότε έχει κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

H παράσταση επαναλαμβάνεται την Κυριακή 11.30

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικά εισιτήρια: €15, €13, €11 (θεωρείο)
Ισχύουν ειδικές τιμές για Α.Μ.Ε.Α., φοιτητές, νέους & ανέργους
Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (από 20 άτομα και πάνω) & οικογενειακά εισιτήρια (4 ατόμων)
Προπώληση:
Στα ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://tickets.theatron254.gr/
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση viva.gr
Τηλεφωνικά, στο T. 212 254 0300

Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 177 78 Ταύρος

Κυριακή 21 Οκτωβρίου,
Σβήσε το Φως – Μέγαρο Μουσικής
Παιδιά 4-10 ετών

Νέα θεατρική παράσταση της αγαπημένης ομάδας «Κοπέρνικος» που ανανεώνει τη συνεργασία της με τη Μουσική Βιβλιοθήκη με την καινούρια της ανατρεπτική παράσταση «Σβήσε το φως!».

Ο Μάξιμος είναι ένας πραγματικός φοβητσιάρης. Φοβάται ακόμα και τη σκιά του, αλλά φυσικά ούτε που τολμάει να το ομολογήσει. Όταν πέφτει η νύχτα, η φαντασία του καλπάζει και το καθετί φαντάζει ένα πραγματικό τέρας. Γι’ αυτό και έχει πάντα όλα τα φώτα αναμμένα και φροντίζει ώστε να μην μένει ούτε μια γωνία σκοτεινή στο σπίτι του.

Μια μέρα όμως, ένας επίμονος ήχος, θα τον οδηγήσει σε έναν κόσμο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει όλους τους φόβους του, συνομιλώντας μαζί τους. Τι γίνεται ωστόσο όταν καταλαβαίνει ότι σε αυτόν τον κόσμο ο μόνος δυνατός είναι ο ίδιος και ότι όλοι εκεί χρειάζονται τη βοήθειά του; Και ότι πρόκειται για έναν κόσμο τόσο υπέροχα αστείο και τόσο φανταστικά αλλόκοτο, που ακόμα και οι ίδιοι οι θεατές θα τον παρακαλάνε να… ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ;

Πρόκειται για μια ιστορία που καλεί το κοινό να πλησιάσει με θάρρος -και να γνωρίσει- όλα όσα το φοβίζουν, να απορρίψει τους φόβους που πηγάζουν από την άγνοια και τις προκαταλήψεις και να αποδεχθεί κάποιους άλλους, χωρίς ενοχές.
Εισιτήρια: 10€ (γενική είσοδος), 8€ (ομαδικό)

Προπώληση
Ticketservices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δε-Πα, 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, Δε-Πα & Κυ, 10:00 – 16:00
Ηλεκτρονικές αγορές: www.ticketservices.gr. Τηλεφωνικές αγορές 210 72 34 567
Πληροφορίες την ημέρα των προγραμμάτων στο 210 72 82 554
Ομαδικές κρατήσεις για επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές πληροφορίες 210 86 65 144 ή 210 86 74 657 (εισιτήριο 5€)
Μέγαρο Μουσικής Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα, +302107282333

Κυριακή 21 Οκτωβρίου, 11.00
Αγησίλαγος – Θέατρο Μικρό Χορν
Για παιδιά 4-6 ετών

Μια θεατρική μουσική παράσταση με κούκλες από τον καταξιωμένο Δημήτρη Μπασλάμ που μετά τις επιτυχημένες sold out παραστάσεις τον περσινό χειμώνα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», επιστρέφει στο ανακαινισμένο Μικρό Χορν για λίγες παραστάσεις.

Ο Αγησίλαγος παθαίνει μαγουλάδες και από το άγχος του νομίζει ότι φταίει το φαγητό του. Επειδή μαγειρεύει περίπλοκες συνταγές κι όχι μόνο καρότα και χορταρικά, φοβάται ότι ξεφεύγει από τη φύση του κι έτσι αποφασίζει να αλλάξει διατροφή. Στον δρόμο για το ιδανικό του γεύμα βρίσκει πιπεριές, τρώει μόνο από αυτές και γίνεται καταπράσινος, μετά μόνο ντομάτες, γίνεται κατακόκκινος και το ίδιο με τα λεμόνια. Όταν ξυπνάει σε ένα ωραίο μποστάνι και ανακαλύπτει ότι όλα αυτά είναι τελικά είναι μόνο ένας εφιάλτης, αρχίζει και πάλι να μαγειρεύει και να τρώει από όλα.
Τρώγοντας, όμως, με μονομανία τα υλικά, που νομίζει ως ιδανικά, αλλάζει χρώμα σύμφωνα με το χρώμα της τροφής που καταναλώνει.

Η μυθοπλασία, το παραμύθι, γίνεται παιδαγωγικό εργαλείο που αφήνει ελεύθερη τη φαντασία – όπως περίπου συνέβαινε με τις ιστορίες που έλεγαν οι παλιοί παραμυθάδες στα παιδιά.
Εισιτήρια: 8€ & 6€ (σχολικές παραστάσεις-ομαδικές κρατήσεις)
Προπώληση: Στην ιστοσελίδα ticket365.gr , στο Τ. 211 1000 365 ή απευθείας από το ταμείο του θεάτρου

Θέατρο Μικρό Χορν, Αμερικής 10, Αθήνα, 21 0363 9385