Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου, η επαφή με τη φύση είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη. Εδώ συγκεντρώσαμε μερικές από τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για το Σαββατοκύριακο και σας τις προτείνουμε με την ευχή να απολαύσετε κάθε στιγμή μαζί με τα παιδιά.

Ο χρόνος πετάει. Από σένα εξαρτάται να είσαι ο πιλότος – Robert Orben

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, 10.00
Πεζοπορική βόλτα στο ελατόδασος της Πάρνηθας, Καταφύγιο Φλαμπούρι
Παιδιά 8+

Πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας με στόχο τη γνωριμία με το βουνό, τη φύση και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και υγείας. Η διαδρομή διάρκειας περίπου 3 ωρών, θα είναι κυκλική με μικρές υψομετρικές διαφορές αλλά μια διαδρομή εύκολη ώστε να μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και παιδιά. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι.

Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 10:00′
Ώρα εκκίνησης πεζοπορικής βόλτας από το Φλαμπούρι 10:30′

Βασικός εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, αντιανεμικό-αδιάβροχο, φαρμακείο.
Καταφύγιο Φλαμπούρι, Πάρνηθα

Φλαμπούρι

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, 11.00
Τικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλος – Παραμυθοχώρα
Παιδιά 3+

Διαδραστικό εργαστήριο μουσικοκινητικής αγωγής με τραγούδια, αφήγηση, θεατροπαιχνιδίσματα. Οι πιο αγαπημένες ιστορίες των παιδιών ζωντανεύουν με συνοδεία κιθάρας και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της μουσικής. Τα παιδιά μαθαίνουν να παράγουν ήχους και ρυθμό χρησιμοποιώντας το σώμα τους και αυτοσχέδια μουσικά όργανα του συστήματος Orff. Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα.

Εγγραφές και κρατήσεις θέσεων Καθημερινά: 10:00 – 15:00 και Σάββατο: 10:00 – 14:00
Κάθε Σάββατο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου και ένα νέο παραμύθι.

Παραμυθοχώρα , Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1 Τηλ. 2109216346, 6936655925 & 927

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, 18.00-21.00
Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Summer Points T-shirts, ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 7+

Διαδραστικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας ειδικά χρώματα για υφάσματα, θα επιλέξουν να σχεδιάσουν, συνθέσουν και ζωγραφίσουν εικόνες από τοπία και στιγμές του καλοκαιριού πάνω σε T-Shirts.

Eμπνευσμένοι από εικόνες του κινήματος του Πουαντιγισμού με κύρια χαρακτηριστικά τα ζωντανά χρώματα και τις μικρές και επαναλαμβανόμενες εμφανείς πινελιές, λευκά t-shirts θα μεταμορφωθούν σε αντικείμενα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Εικαστικός Ελισάβετ Χελιδώνη, Εικαστικός, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής

Το εργαστήριο λαμβάνει χώρα κάθε 1 ώρα μέχρι τις 21.00 και σε κάθε τμήμα συμμετέχουν έως 25 άτομα
ΚΠΙΣΝ, Παιδικό Εργαστήρι – Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, 18.30
Εργαστήρια στο βαθύ μπλε: Βρες το άστρο σου – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Καλλιτεχνικό εργαστήρι που συνδυάζει αστροπαρατήρηση με εικαστική δράση. Πλανήτες θα συναγωνιστούν με αστέρια, κομήτες με ουράνια σώματα, με στόχο να γίνουν πιο λαμπερά. Αστροφώτιστα έργα τέχνης όπως η «Έναστρη νύχτα» του Vincent van Gogh και «Οι αστερισμοί» του Joan Miró συναντούν το ταξίδι του «Μικρού Πρίγκηπα» του Antoine de Saint-Exupéry σε άλλους πλανήτες και αποτελούν την έμπνευση για να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι το δικό τους ζωγραφικό άστρο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός
Η δράση διαρκεί 1 ώρα και θα επαναληφθεί στις 19.30 (έως 15 συμμετοχές ανά εργαστήριο)
ΚΠΙΣΝ, Πίδακες Νερού

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, 11.00
Yoga για παιδιά – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 4-12 ετών

Πρωτότυπη δράση που απευθύνεται σε μικρά παιδιά με βασικό περιεχόμενο μια παιδοκεντρική και διασκεδαστική προσέγγιση της yoga. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναπτύσσουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους, ενώ παράλληλα να δυναμώνουν, να βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους στρώμα yoga.
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλείσθε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30’ νωρίτερα
ΚΠΙΣΝ, Λαβύρινθος

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, 18.00
Ηχητικά Τοπία, ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 6+

Βιωματικό εργαστήριο για να αποκτήσουν τα παιδικά εξοικείωση με τους ήχους της πόλης και της φύσης. Ακολουθώντας τις γραμμές του αρχιτεκτονικού σχεδίου του Renzo Piano για το ΚΠΙΣΝ, θα οδηγηθούν σε ένα ταξίδι πειραματισμού και ανακάλυψης, και θα εντοπίσουν τους ανθρωπογενείς και τους φυσικούς ήχους συνδέοντάς τους με τις εικόνες. Αν το αρχιτεκτονικό σχέδιο του ΚΠΙΣΝ ήταν παρτιτούρα με ήχους και τους συνδέαμε με ιδέες, συναισθήματα, και εμπειρίες πώς θα ακουγόταν;

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός

Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας, έως 20 συμμετέχοντες
ΚΠΙΣΝ, Παιδικό Εργαστήριο

ΚΠΙΣΝ

Κινηματογράφος

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, 21.00
Τραγούδα / Sing – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Mε τη δράση «Park Your Cinema Kids» το ΚΠΙΣΝ θέλει να φέρει τους μικρούς επισκέπτες του κοντά στις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και να αποδείξει ότι στο σινεμά… τα πάντα γίνονται! Σπίτια ανυψώνονται στον ουρανό με τη βοήθεια μπαλονιών, ζωάκια συμμετέχουν σε talent show, μπαμπούλες τρομάζουν από ένα κοριτσάκι, τα ζώα ενός δάσους παίρνουν στο κατόπι τους κυνηγούς τους και… βρέχει κεφτέδες! Σε έναν σύγχρονο κόσμο δίχως παραμύθια, η μεγάλη οθόνη εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη φαντασία και να ψυχαγωγεί.

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

Σε μια πόλη με σχεδόν ανθρωπόμορφα ζώα, ένας δουλευταράς αλλά κακότυχος ιμπρεσάριος αγωνίζεται να κρατήσει το θέατρό του και σκαρφίζεται τη διοργάνωση ενός talent show για τραγουδιστές, υποσχόμενος ένα τρελό χρηματικό έπαθλο που προέκυψε από… τυπογραφικό λάθος. Τεράστια εισπρακτική επιτυχία από το studio που μας έδωσε τα Minions, πλημμυρισμένη από σύγχρονα κι αγαπημένα τραγούδια (ακούγονται περισσότερα από 60 hits του ξένου ρεπερτορίου!).

Σκηνοθεσία: Christophe Lourdelet

Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους
ΚΠΙΣΝ, Aγορά