Ιζαμπέλα Ροσελίνι και Ιζαμπέλ Ιπέρ ετοιμάζουν βαλίτσες για το Λονδίνο και τη σκηνή του Southbank Centre. Η πρώτη μαζί με το σκύλο της θα παρουσιάσει ένα μονόλογο για αυτό που διακρίνει τους ανθρώπους από τα ζώα, ενώ η δεύτερη θα υποδυθεί την Ζιστίν και τη Ζουλιέτ, τις ηρωίδες του Μαρκήσιου ντε Σαντ.

Η Ροσελίνι διερεύνησε στο παρελθόν τη σεξουαλική ζωή των ζώων σε μια σουρεαλιστική διάλεξη, το Green Pornoενσωματώνοντας τη σειρά μικρών ταινιών της. Το Link Link Circus όπως είναι ο τίτλος της νέας της παράστασης, θα παρουσιαστεί στο Queen Elizabeth Hall του Southbank Centre τον Οκτώβριο.

Η Ροσελίνι θα απεικονίσει τον Αριστοτέλη, τον Ντεκάρτ και τον Δαρβίνο μεταξύ άλλων χαρακτήρων, καθώς διερευνά τι διακρίνει τους ανθρώπους από τα ζώα. Ο σκύλος της, Παν, θα υποδυθεί μερικούς ρόλους. Το Link Link Circus είναι στην ουσία ένα μικρό τσίρκο, στο οποίο η Ροσελίνι εξετάζει τις νεότερες επιστημονικές ανακαλύψεις για τα μυαλά των ζώων, τη νοημοσύνη και τα συναισθήματα.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ επιστρέφει στη βρετανική σκηνή μετά τις «Φαίδρες» που παρουσίασε στο Μπάρμπικαν το 2016 με ένα μονόλογο βασισμένο στους χαρακτήρες που εκπροσωπούν οι ηρωίδες του Σαντ Ιουστίνη και  Ιουλιέττα και αντανακλούν τις φιλοσοφικές ιδέες του Σαντ, περί της αποδοχής της παράδοσης, της υποκειμενικότητας της αρετής και του βίτσιου, της φύσης ως μοναδικού κυρίαρχου επάνω στον άνθρωπο.

Στην εποχή τους, ο Ναπολέων Βοναπάρτης διέταξε τη σύλληψη του ανώνυμου συγγραφέα της Ζυστίν και Ζουλιέτ, με αποτέλεσμα ο ντε Σαντ να εγκλειστεί για τα υπόλοιπα 13 χρόνια της ζωής του. Οι παραστάσεις της Ιζαμπέλ Ιπέρ θα ξεκινήσουν στο Queen Elizabeth Hall τον Ιούνιο.