Το ελληνικό καλοκαίρι μέσα από την κινηματογραφική ματιά του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, αλλά και η ερμηνευτική δεινότητα του Μάκη Παπαδημητρίου, φαίνεται πως κερδίζουν κοινό και κριτικούς του εξωτερικού, αφού το «Suntan» απέσπασε πρόσφατα το βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνές τμήμα του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου, αλλά και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.

Η κριτική επιτροπή εξύμνησε την ερμηνεία του Μάκη Παπαδημητρίου στον ρόλο του Κωστή

Η κριτική επιτροπή εξύμνησε την ερμηνεία του Μάκη Παπαδημητρίου, για το ρόλο του Κωστή

«Ένα συναρπαστικό και ατρόμητο πορτρέτο ενός άνδρα στο μοναχικό του ταξίδι από τον ανεξέλεγκτο ερωτικό ενθουσιασμό προς την απόγνωση» χαρακτήρισε την ταινία η κριτική επιτροπή του μεγάλου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Σκωτίας, η οποία παράλληλα εξύμνησε την πραγματικά σπουδαία ερμηνεία του πρωταγωνιστή Μάκη Παπαδημητρίου, στο ρόλο του εσωστρεφούς και μοναχικού Κωστή. 

Χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και ενήλικες δεσμεύσεις, ο ήρωας, βρίσκεται λίγο μετά τα 40 του στην Αντίπαρο για να αναλάβει, ως γιατρός, την τοπική κλινική. Ο χειμώνας στο νησί περνά ήσυχα, δίχως πολλές εκπλήξεις και ανατρεπτικές συγκινήσεις, όμως πολύ σύντομα έρχεται το καλοκαίρι και όλα αλλάζουν. Η χειμωνιάτικη ρουτίνα δίνει τη θέση της σε ένα μωσαϊκό χρωμάτων και αισθήσεων και η οργασμική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα δημιουργεί Διονυσιακές ψευδαισθήσεις.

Η καθημερινότητα του Κωστή δεν θ’ αργήσει να ανατραπεί βίαια, από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών θα εισβάλει απροσδόκητα στη, μέχρι πρότινος, συνηθισμένη του ζωή. Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα την 19χρονη Άννα (την υποδύεται η Έλλη Τρίγγου), όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι γεμάτο σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.

suntan-poster

Πρόκειται για την τρίτη ταινία μεγάλου μήκους του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, μετά το «Wasted Youth» και το «Bank Bang», γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Αντίπαρο. Η ταινία συνεχίζει τη διαδρομή της έχοντας ήδη εξασφαλίσει κινηματογραφική διανομή σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Σερβία, η Γαλλία και η Νότια Κορέα.