Το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων της αστικής πολιτιστικής εταιρίας Η ΠΥΡΝΑ που εισέρχεται φέτος στο 23ο έτος συνεχούς λειτουργίας της, εγκαινιάζει με ομιλία του, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, στις 19.00, ο Δρ. Αρχαιολογίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης. Η ομιλία αυτή με θέμα «Κινέζικη Πολυτέλεια για Αρμένιους Πελάτες: μία άγνωστη πτυχή στην ιστορία του παγκόσμιου εμπορίου» θα ακολουθήσει τα πεπρωμένα της αρμενικής διασποράς από τον Καύκασο έως την Κίνα φωτίζοντας μια συναρπαστική ιστορία. Με το γλαφυρό ύφος και τις ανεξάντλητες γνώσεις του για τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ανατολής, ο Γιώργης Μαγγίνης θα μας μιλήσει για σπάνιες κινεζικές πορσελάνες του 18ου και του 19ου αιώνα που φέρουν επιγραφές στην αρμενική γλώσσα και αινιγματικά σύμβολα. Η σημασία τους αλλά και η ταυτότητα των παραγγελιοδοτών τους παρέμεναν έως πρόσφατα μυστηριώδη.

Περισσότερες πληροφορίες για την ΠΥΡΝΑ:

Η ΠΥΡΝΑ είναι αστική (μη κερδοσκοπική) πολιτιστική εταιρεία, που λειτουργεί τα τελευταία 22 χρόνια, με σκοπό τη δια βίου μάθηση, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργική ψυχαγωγία για ενήλικες και παιδιά. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και στηρίζεται στη συμμετοχή μελών και φίλων και σε χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών και ιδιωτών. Στην στέγη της στην Κηφισιά, μια μονοκατοικία με κήπο, την οποία μισθώνει, γίνονται καθημερινά ποικίλες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Παράλληλα, η ΠΥΡΝΑ δημιούργησε και λειτουργεί το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® και στηρίζει ευάλωτες ομάδες με κοινωφελείς δράσεις, κυρίως γύρω από την εκπαίδευση των παιδιών.

Το πρόγραμμα της Πύρνας κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.pyrna.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΠΥΡΝΑ: Κοκκιναρά 43, Κηφισιά, Δευτέρα – Παρασκευή, εκτός Τετάρτης: 10:00-14:00 & 17:00-19:00, τηλ. 2106230913, fax: 2106232141, email: pyrnanet@otenet.gr.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της Πύρνας για το διάστημα Οκτωβρίου 2018 – Ιανουαρίου 2019

Info

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 19.00
Τιμή: Είσοδος με συμμετοχή στον κουμπαρά κοινωφελών δράσεων υπέρ του Μουσείου Μπενάκη. Κράτηση θέσης απαραίτητη. Θα ακολουθήσουν εγγραφές και κέρασμα.
Πληροφορίες: 210 6230913