Το «εγχείρημα πουλιά» γεννήθηκε την Άνοιξη του 2016 σε μία ταράτσα των Εξαρχείων, διακρίνοντας τον ορίζοντα και τα πουλιά κατά το ηλιοβασίλεμα της πόλης. Εκεί ψηλά, ήρθε η ιδέα να γεμίσουν οι ταράτσες με τα όνειρα των κατοίκων για τη γειτονιά τους.

Στην παρουσίαση αυτή θα ανοίξει ένας διάλογος για την διαδρομή που έχει ακολουθήσει η ομάδα και για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του εγχειρήματος. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα το οποίο επιχειρεί να ενεργοποιήσει τις ταράτσες των πολυκατοικιών μετατρέποντάς τες σε ένα συλλογικό τόπο.

Στόχος του εγχειρήματος είναι να δημιουργήσει ένα βίωμα-γιορτή μαζί και για τους κατοίκους της γειτονιάς, αλλά και για ανθρώπους που νοιάζονται για την περιοχή. Η εκδήλωση βασίζεται σε μια πρόσκληση προς τις ταράτσες, σε ένα βίωμα και σε μια συνάντηση, αποτελώντας έναυσμα για μία συζήτηση για θέματα που αφορούν τη γειτονιά των Εξαρχείων.

Διοργάνωση:
«Ομάδα πουλιά», Πάρης Λεγάκης (εκ-κινητής), Πανδώρα Γιαμαλίδου, Ελένη Μαστρογεωργοπούλου, Δάφνη Σοφιανοπούλου.

Καλεσμένοι σχολιαστές:
Δρ. Σταύρος Σταυρίδης, Μνήμη: η μήτρα του δυνητικού
Κώστας Ντάφλος, Δημόσιες καλλιτεχνικές πρακτικές και συμμετοχή

Το εγχείρημα έχει στηριχθεί από το ECF, στα πλαίσια του προγράμματος Moving Communities. Η παρούσα διοργάνωση γίνεται με την στήριξη του Ορίζοντας Γεγονότων.

Info:

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 | 17:00-21:00 | Πολιτιστικό Κέντρο Εξαρχείων (Τσαμαδού 9, 1ος όροφος)
H είσοδος είναι ελεύθερη