Αδράξτε την ευκαιρία και δώστε τη δυνατότητα στα παιδιά σας να γίνουν δημιουργικά, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες σε όλη τους τη ζωή. Πώς; Γράψτε τα στο Εργαστήρι τεχνών για παιδιά δημοτικού του Νότιου Χώρου Δράσης.

Εκεί θα μπορέσετε και εσείς να ανακαλύψετε το δικό σας ταλέντο ικανοποιώντας το δικό σας πάθος ή χόμπι, αφού λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε από μαθήματα φωτογραφίας μέχρι ραδιοφώνου!

Το μάθημα έχει ως βάση τη ζωγραφική ενώ τα παιδιά θα ασχοληθούν παράλληλα και με κατασκευές με διάφορα υλικά, τη γλυπτική, τον πηλό και τη δημιουργική χρήση χαρτοπολτού.

Τα οφέλη και η διαδικασία

Στο εργαστήριο τεχνών δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν την εικαστική σκέψη και να έρθουν σε επαφή με την εικαστική ορολογία, μέσα από τη χρήση ποικίλων υλικών, όπως ο πηλός και διάφορα άλλα υλικά, τα οποία μαθαίνουν να αξιοποιούν δημιουργικά.

Η τέχνη βοηθά, επίσης, τα παιδιά να αναπτύξουν κοινωνικές και νοητικές δεξιότητες που είναι χρήσιμες σε όλη τους τη ζωή. Μέσα από το εργαστήριο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν, να διασκεδάσουν, να κοινωνικοποιηθούν, αλλά κυρίως να εκφραστούν.

Τα μαθήματα γίνονται πάνω σε θεωρητική βάση, που θα αντλεί ερεθίσματα από τον κόσμο της τέχνης, τη λογοτεχνία ή τη σχολική πραγματικότητα των παιδιών. Κάθε θεματική θα αναπτύσσεται μέσα από την ελεύθερη έκφραση, το παιχνίδι και τη φαντασία.

Στόχος είναι στο τέλος της χρονιάς τα παιδιά να παρουσιάσουν περήφανα τα δικά τους έργα, που θα έχουν δημιουργήσει σε ένα περιβάλλον που τα βοηθά να «ανθίσουν».

Τα παιδιά συγκεκριμένα μαθαίνουν:

Να ζωγραφίζουν πολύχρωμους κόσμους, με διάφορα υλικά.
Να δημιουργούν τρισδιάστατες κατασκευές από πηλό και άλλα υλικά.
Να δουλεύουν ομαδικά και να αναδεικνύουν το προσωπικό τους στίγμα μέσα από την εικαστική δημιουργία.
Να εκφράζονται ελεύθερα μέσα από τη ζωγραφική.
Να δημιουργούν μέσω του παιχνιδιού από ζωγραφιές και πολύχρωμα γλυπτά, από πηλό, χαρτοπολτό μέχρι τρισδιάστατες κατασκευές με χρώμα.

Έργα που θα συγκροτούν θεματικές ενότητες και θα παρουσιαστούν από τους μαθητές σε ομαδική έκθεση.

Όλα τα υλικά παρέχονται από τον Νότιο Χώρο Δράσης για το Εργαστήρι Τεχνών.

Τμήματα και για τους γονείς!

Στο Νότιος Χώρος Τέχνης & Δράσης λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων για τους ανήσυχους και δημιουργικούς γονείς, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε από μαθήματα φωτογραφίας ή ζωγραφικής μέχρι θέατρο και μαθήματα ραδιοφώνου.

Μην περιμένετε, λοιπόν, τα παιδιά σας να τελειώσουν το μάθημά τους στο εργαστήρι και αδράξτε την ευκαιρία να αξιοποιήσετε το χρόνο σας δημιουργικά. Γραφτείτε και εσείς σε ένα από τα τμήματα του Νοτίου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 2130251001