Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη. Δώσε κλώτσο να γυρίσει… και η Βιβλιοθήκη μας, η Εθνική, επιτέλους ξεκινά με τα πρώτα της αναγνώσματα να ηχούν στη μεγάλη της ολοκαίνουργια στέγη.

Η Φρικαντέλα θα μας πει γιατί γίνεται έξω φρενών όταν ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, θα μάθουμε τι συνέβη άραγε όταν έπεσε το αστερόπαιδο στο χιονισμένο δάσος και θα θυμηθούμε πώς μετάνιωσε ο Σκρουτζ για το σπαγγοραμένο βίο του.

Ποδαρικό με τις ιστορίες των Άντερσεν, Γκριμ και Ντίκενς, τα παραδοσιακά παραμύθια, τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη και του Κόντογλου να αποκτούν φωνή και να ζωντανεύουν από συγγραφείς, τραγουδιστές, ηθοποιούς, δημοσιογράφους και βιβλιοθηκονόμους. Ενώ ένα δέντρο ευχών στέκει και μας περιμένει να διαλέξουμε μία απ’ τις χιλιάδες παιδικές ευχές που βρίσκονται στα κλαδιά του, να την πάρουμε για φυλαχτό μας.
Να τα πούμε λοιπόν;

«Σ’ αυτό το σπίτι που ‘ρθαμε, πέτρα να μη ραγίσει κι ο νοικοκύρης κι η κυρά χρόνια πολλά να ζήσει» και το ρόδι σπάει, μπαίνουμε με το δεξί, τα γούρια λήγουν σε 7 και είμαστε έτοιμοι «παραμύθι ν’ αρχινίσει».

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Εορταστικές εκδηλώσεις στο Αεροδρόμιο της Αθήνας! | Σάββατο 24 & 31 Δεκεμβρίου, 09:00 – 14.00 | Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Fly me to the moon 4”