«Συλλεκτικοί» ήχοι θ’ ακουστούν από το σπάνιο αναλογικό συνθεσάιζερ EMS Synthi 100 με τέσσερα νέα σόλο έργα σε πρώτη εκτέλεση από δύο Έλληνες και δύο Σουηδούς καλλιτέχνες. Οι δυο χώρες ανατρέχουν στα μουσικά αρχεία τους και η ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής ξεδιπλώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το ιστορικό –μεγάλων διαστάσεων– όργανο παίρνει ξανά μπρος για την documenta 14 και είναι έτοιμο για αναπαραγωγή νέων πειραματικών ήχων.

Με «7 χρόνια φαγούρα-Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων» πειραματίζεται απ’ την άλλη το Εθνικό Θέατρο καταθέτοντας τη θεατρική του άποψη για το πώς ο έρωτας επιβιώνει στην αβεβαιότητα της ελληνικής κρίσης. Ας πάρουμε σειρά για το ανοιχτό αυτό φεστιβάλ που εξετάζει πώς πορεύεται ο έρωτας στις οικονομικές πιέσεις και δεσμεύσεις.

Αλλιώς ας βγούμε στους δρόμους με τον χάρτη ανά χείρας γιατί η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου πλησιάζει και 28 σταθμοί στο κέντρο της Αθήνας γεμάτοι βιβλία υπόσχονται νέες ανακαλύψεις. Έτοιμοι, λοιπόν, να γίνουμε «ανοιχτά βιβλία»;

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: “Lolita Reversed”, Χρήστου Καρασαββίδη | Φεστιβάλ Πειραματικής Σκηνής Εθνικού Θεάτρου: «7 χρόνια φαγούρα-Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων»