Εικόνες με Γιώργο Λάνθιμο και Νικόλ Κίντμαν και το «The Killing of a Sacred Deer» στις διαγωνιστικές Κάννες, ενώ πολλά λέγονται για το αν το ιερό ελάφι καταφέρει να γίνει χρυσό.

Πρώτη εικόνα – η αφίσα: δύο κλίνες, τον Κόλιν Φάρελ να στέκεται μπροστά στα άδεια κρεβάτια, μια λωρίδα δέσμης φωτός από πίσω σαν έλευση διαστημικού αεροσκάφους, όλα αυτά σε μακρινή λήψη κι ο καθένας μπορεί να εστιάσει στις δικές του ξεχωριστές λεπτομέρειες. Ένα μπαλόνι μεταλλιζέ που γράφει «Get Well», ας πούμε. Μια τσάντα δίπλα από τον καναπέ του δωματίου. Ή θα την προσπεράσεις ή θα αναζητήσεις το δικό σου οικείο κομμάτι μέσα της. Δεύτερη αίσθηση – εικόνες: τα λίγα δευτερόλεπτα απ’ το πρώτο κλιπ με τη στιχομυθία μεταξύ του γιατρού Κόλιν Φάρελ και του έφηβου ασθενή, αντίστοιχα:

« – Έχω περισσότερες τρίχες από ‘σένα γιατί είμαι μεγαλύτερός σου. Αλλά σύντομα θα έχεις κι εσύ.
Είναι όλα θέμα ορμονών.

– Μπορείτε να βγάλετε το πουκάμισό σας και να μου δείξετε; Σας παρακαλώ».

Μένει να δούμε πώς θα «οικειοποιήσουμε» ή απλώς να δούμε τις κινούμενες εικόνες και των 109 ολόκληρων λεπτών του, μέχρι τότε, όλα θα παίζουν: πρώτες εντυπώσεις, σχόλια, γιούχες, κόκκινα χαλιά και καλή επιτυχία, φυσικά!

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: H «Νεράιδα», ένα μοναδικό πλωτό μουσείο στην Ελλάδα, αφηγείται την ιστορία του στις «Ημέρες Θάλασσας» | 24 – 28 Μαΐου 2017 | Μαρίνα Ζέας