«Στέλλα φύγε, κρατάω μαχαίρι» κι εκείνη δεν δίστασε, προχώρησε και το τέλος το γνωρίζουμε, το τέλος που γράφτηκε στις ανηφοριές της Καλλιδρομίου.

Από Ακαδημίας έως Αλεξάνδρας και από πρόποδες Λυκαβηττού μέχρι Εξάρχεια είναι αυτή η ζώνη που μπορείς να πεις ότι πατάς στην παλιά «Νέα πόλη». Σ’ αυτήν που ενώσαμε και την κάναμε Νεάπολη, με το κατακόκκινο αστέρι της στα σκαλοπάτια της Εμμ. Μπενάκη με Καλλιδρομίου γωνία, να γράφει «Αστέρας 1928», την ανηφορική Σαββατιάτικη λαϊκή της αγορά και τον Λόφο Στρέφη ακριβώς από πάνω σου να σου υπενθυμίζει πόσο αλλιώς μπορείς να δεις όλη την Αθήνα κάνοντας λίγα βήματα παραπάνω.

Η #NeapolisAthina: Και τώρα και τότε εξερευνά σε μια αφιερωματική διπλή έκθεση την αθηναϊκή συνοικία με τις αυλές και τα νεοκλασικά σπίτια της, μέσα από την όψη 31 σύγχρονων καλλιτεχνών αλλά και εικόνες από την τότε Νέα Αθήνα. Την Αθήνα που γνωρίζουμε μέσα από τις δικές μας ιστορίες αλλά και αυτές που έχουν γραφτεί πριν από εμάς. Σαν αυτή την κραυγή «Γιατί δεν φεύγεις…».

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: To Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου τριανταρίζει | 19-25/10 στον κινηματογράφο «Ααβόρα», 26/10 -1/11 στον κινηματογράφο «Έλλη»