Με τα σεξουαλικά σκάνδαλα των επωνύμων στις ΗΠΑ να δίνουν και να παίρνουν τον τελευταίο καιρό και τον Κέβιν Σπέισι να πρωταγωνιστεί στο τελευταίο, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι στην Ελλάδα το μεγαλύτερο σεξουαλικό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών παραμένει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου χώρισε και ξαναπαντρεύτηκε μια πολύ νεότερή του γυναίκα.

Οι άνθρωποι της ισχύος στον πολιτικό, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό κ.λ.π, χώρο, είναι μάλλον υποδείγματα και δεν εμπλέκονται ποτέ σε αθέμιτη, εκβιαστική ή ανταλλακτική χρήση αυτής της ισχύος για τις σεξουαλικές τους ορέξεις. Υπήρξε βέβαια μια καταγγελία από την Βάνα Μπάρμπα, αλλά κι αυτή αφορούσε την Αμερική και τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Εδώ όλα βαίνουν γενικώς καλώς.

Αλλά ας αφήσουμε στην άκρη τις μεμπτές συμπεριφορές. Κι ας πάμε σε, κάθε άλλο παρά μεμπτές, ταυτότητες, που όμως φαίνεται ότι ακόμη κάνουν τζιζ. Εκτός κι αν δεχτούμε ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είχε ποτέ στις τάξεις του ομοφυλόφιλους και ομοφυλόφιλες.

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελc mag.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | 2 – 12 Νοεμβρίου 2017 | Φωτογραφία: «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;» του Μάικ Νίκολς