Κείμενο: Ελένη Ζαχαροπούλου

Και εκεί, στις αρχές του Δεκέμβρη, λίγο πριν μπεις σε μια διάθεση πιο εορταστική, πιο χριστουγεννιάτικη, λίγο πριν αρχίσεις να χαζεύεις τα πολύχρωμα λαμπάκια που θα ομορφύνουν ξαφνικά την πόλη και να σκέφτεσαι τι να πρωτοδιαλέξεις ανάμεσα σε μια τόσο γεμάτη πολιτιστική ατζέντα, συμβαίνει το Break the Chain. Ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τα άλλα. Κι αυτό, γιατί εδώ η γιορτή είναι μια πράξη αγωνιστική και η τέχνη, μέσο για κοινωνική αλλαγή.

H «Λαμπεντούζα» του Άντερς Λουστγκάρτεν σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μια παράσταση -παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου- που συγκλόνισε πέρσι, κάνει την έναρξη του απογευματινού πολιτιστικού προγράμματος. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίνει το δικό της δυναμικό στίγμα – έναν μεταλλικό ήχο ενάντια στο Trafficking.

Η 7η τέχνη μάς επιβεβαιώνει ακόμη μία φορά τη δύναμή της, η πολυβραβευμένη ταινία “Zenaida” των Α. Τσάφα και Γ. Φώτου μέσα από μια βαθιά ανθρώπινη ματιά μας φέρνει μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα του sex trafficking. Παράλληλα βιωματικές περφόρμανς «SENSUAL LUMINA. είναι ΜΗΧΑΝΗ» των Π.Χατζητρύφωνος και Μ. Στεφανίδου και “Myshadow” από την ομάδα 365 FlashmoB μας «τραβούν» από το χέρι οδηγώντας μας σ’ αλλιώτικες διαδρομές με ήχους, σκοτάδι και φως.

Σας περιμένουμε!

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Το Break the Chain 3 επιστρέφει 1 & 2 Δεκεμβρίου με νέες δράσεις, σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας