Άνθος αραβοσίτου Γιώτης της στιγμής, χωρίς να χρειάζεται βράσιμο στο φούρνο Eskimo, μόνο λίγο να «δέσει» η κρέμα μέσα στο Ιζόλα, εντωμεταξύ προς το παρόν τσιμπάς ένα μπισκότο Αθηνών Πετί – Μπερ Παπαδοπούλου για τη γλύκα.

Made in… Greece όλα στην Τεχνόπολη που μετατρέπεται σε μια ελληνικότατη βιομηχανική χρονομηχανή με αντικείμενα, σπάνια βίντεο και κρυμμένες πληροφορίες για περισσότερες από 90 ελληνικές βιομηχανίες που δραστηριοποιήθηκαν στο παρελθόν με πολλές που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν και άλλες που λειτουργούν μέχρι σήμερα. Ανεξερεύνητες πτυχές της ελληνικής βιομηχανικής ιστορίας μάς περιμένουν να τις ανακαλύψουμε στο φωταέριο της Πειραιώς που γιορτάζει τα 160 χρόνια του.

Ποιος είναι ο 13ος άθλος του Ηρακλή; Τι είναι η κάμινος Χόφμαν; Ποιες ελληνικές βιομηχανίες έχουν να επιδείξουν τις πιο πρωτότυπες διαφημίσεις; Έχεις δει ποτέ μίξερ μεγαλύτερο από σένα; Από πότε η Ελλάδα μυρίζει μπισκότα; Μερικά από τα ερωτήματα που ίσως ιντριγκάρουν κάποιους για να αναζητήσουν απαντήσεις στην έκθεση «160 χρόνια made in Greece» κι η ιστορία αρχίζει να πλέκεται ξανά, φυσικά μόνο με κλωστές Πεταλούδας.

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: 160 χρόνια made in Greece – Ένα ταξίδι στην ελληνική βιομηχανία | 18 Ιανουαρίου – 25 Μαρτίου 2018 |
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων