Ο Μάης λες και βροντοφωνάζει σ’ έναν άλλο Μάη εκείνο του ’68, θυμίζοντας για  όλα τα αδύνατα δυνατά.

​Πολλά φιλιά κρεμασμένα στη Γαλλική Ριβιέρα, με το φιλί του Μπελμοντό στην Καρίνα από τον «Τρελό Πιερό» που εικονίζει η αφίσα των Καννών του φετινού ’18 θυμίζοντας εκείνες τις Κάννες του ’68, που το φεστιβάλ διακόπηκε και τα βραβεία δεν δόθηκαν. Οι φετινές Κάννες λοιπόν, ξεκινούν, συμπίπτουν με την πεντηκοστή επέτειο ενός ιστορικού Μάη που ακουγόταν «Απαγορεύεται το απαγορεύεται» κι έχουν πρόεδρο την Κέιτ Μπλάνσετ και πρωτόκολλο που απαγορεύει τις selfies στο κόκκινο χαλί.

Με Ασγκάρ Φαραντί ανοίγει η αυλαία και τους Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ να πρωταγωνιστούν, ελληνικές παρουσίες ανάμεσα στο πρόγραμμα ενώ σε πολυαναμενόμενες ταινίες κι ερμηνείες όπως του Ανταμ Ντράιβερ έχει στραφεί το ενδιαφέρον αναμένοντας τα πρώτα σχόλια. Οι εδώ υπόλοιποι ​ας περιμένουμε όντως να καταφέρουν ν’ ανοίξουν τα θερινά σινεμά και οι μπόρες να περάσουν. Μπόρες είναι…

​Υ.Γ. ​Οι​​ ΑΒΒΑ βγάζουν καινούργια τραγούδια​, αλλά το «ουάου» θα το έλεγα περισσότερο για το “This Is America” του​ πολυτάλαντου Childish Gambino. Κίνηση,​ συμβολισμός​,​ στίχος, εικόνα​:​ όλα κουμπώνουν αληθινά​.

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: «50 χρόνια από το Μάη του ’68» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Τρίτη 22 Μαΐου 2018