Το βίντεο του ΕΟΤ “Greece, a 365 – Day Destination“, σε σκηνοθεσία  του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, αναδείχθηκε ως η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018, κατακτώντας το Παγκόσμιο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Τουριστικής Ταινίας 2018 (CIFFT “People’s Choice” Award World’s Best TourismFilm 2018).

Μετά από επτά συνεχόμενες διακρίσεις μέσα στο 2018, η τουριστική ταινία του ΕΟΤ “Greece, a 365 – DayDestination” κατέκτησε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού 136 χωρών από όλο τον κόσμο, που ψήφισε ηλεκτρονικά, στο πλαίσιο του διαγωνισμού της CIFFT, της Διεθνούς Επιτροπής των Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών (International Committee of Tourism Film Festivals).

Η εξαιρετική αυτή διάκριση συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση και προβολή της χώρας μας διεθνώς ως ιδανικού τουριστικού προορισμού καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, προωθώντας την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική για τουρισμό «365 ημέρες το χρόνο», που σχεδίασε το Υπουργείο  Τουρισμού και η Υπουργός Έλενα Κουντουρά και υλοποιεί διεθνώς ο ΕΟΤ.

H πολυβραβευμένη ταινία  του ΕΟΤ “Greece, a 365 – Day Destination” σάρωσε στην κυριολεξία  στη ψηφοφορία κοινού, στην οποία συμμετείχαν 29 ταινίες από όλο τον κόσμο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση της CIFFT: «Η ελληνική ταινία άφησε καθαρά πίσω της όλες τις υπόλοιπες υποψηφιότητες».

Η υποβολή της υποψηφιότητας του ελληνικού  video στην Επιτροπή CIFFT και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων έγινε από την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Αυστρίας όπου και η έδρα της CIFFT.

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, στο Αυστριακό Εμπορικό Επιμελητήριο της Βιέννης (Sky Lounge der Wirtschaftskammer Österreich). Το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης της ταινίας Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας, ο οποίος  μετέφερε χαιρετισμό της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Κωνσταντίνου Τσέγα, καλώντας τους παρευρισκόμενους από όλο τον κόσμο να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την Ελλάδα και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου εκτός του καλοκαιριού.