Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των GR80s, η Στέγη φιλοξενεί το “It’s Bingo Time”, για μια βραδιά παιχνιδιού και… εϊτίλας.

Θέμα του, οι επιτυχίες εκείνης της δεκαετίας, τα αμέτρητα pop hits της εποχής, αλλά και τα τραγούδια που μας έμαθε το σινεμά στη δεκαετία του ’80. Τραγούδια που γράφτηκαν για συγκεκριμένες ταινίες, τραγούδια που… βάφτισαν ταινίες, τραγούδια που χορέψαμε σε ντισκοτέκ, που γράφαμε σε κασέτες από το ραδιόφωνο, που τραγουδούσαμε φωναχτά με αναμμένους αναπτήρες στο χέρι σε συναυλίες.

Ο Ηλίας Φραγκούλης, κριτικός κινηματογράφου και curator θεματικών αφιερωμάτων, με έμφαση στο σινεμά του παρελθόντος, κράτησε μερικά από τα στοιχεία του πρωτότυπου Bingo και το μετάλλαξε σε ένα quiz game γνώσεων, που καταλήγει να μοιάζει με party.

Οι παίκτες του “It’s Bingo Time” θα παίρνουν, ανά παρτίδα του παιχνιδιού, από μια κάρτα με 25 τίτλους ταινιών ή ονόματα καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, με στόχο να κάνουν… Bingo, δηλαδή να καλύψουν/μαρκάρουν μια πεντάδα οριζοντίως, καθέτως ή πλαγίως, στη σειρά. Όποιοι τα καταφέρνουν πρώτοι, μπορούν να φωνάζουν “Bingo!”, παραδίδοντας την κάρτα τους στον Ηλία Φραγκούλη, ο οποίος θα τους οδηγεί στις επόμενες «δοκιμασίες» τύχης και τα δώρα της βραδιάς. Προσοχή: οι παίκτες που (νομίζουν ότι) έχουν κάνει Bingo με λάθη στην καρτέλα τους… τιμωρούνται!

Το παιχνίδι στη Στέγη πλαισιώνεται από τις live εμφανίσεις των συγκροτημάτων Liebe και S.W.I.M. (Someone Who Isn’t Me), τα οποία θα παίξουν διασκευές τραγουδιών της δεκαετίας του ’80, ενώ η βραδιά περιλαμβάνει και πιο… ερασιτεχνικές εμφανίσεις ερμηνευτών, με τους παίκτες να καλούνται να τραγουδήσουν συνοδεία karaoke.

Πληροφορίες:
Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 20.00
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Bar ισογείου
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προτείνεται η προκράτηση θέσης ή στο +30 2130178036 (09:00-21:00)
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Ελλάδα του ’80 στη Στέγη»

Σχετικά άρθρα:

– Mπήκαμε κι εμείς «στη φάση» των GR80s, φωτορεπορτάζ από τη Δανάη Κωτσάκη

Τα 80’s είναι εδώ ή ήταν πάντα εδώ, από την Άννα Ρούτση

 Τι ήταν για εσάς η δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα;, από την Άννα Ρούτση