Η Margaret Atwood ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στο Twitter το sequel του best seller βιβλίου της «Η Ιστορία της Θεραπαινίδας». Η συνέχεια του φεμινιστικού και δυστοπικού βιβλίου της Καναδής συγγραφέα ονομάζεται “The Testaments” και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2019.

«Όλα όσα με έχετε ρωτήσει για τη Δημοκρατία της Γαλαάδ και τον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας της στάθηκαν πηγή έμπνευσης για αυτό το βιβλίο. Όχι απόλυτα βέβαια! Μια άλλη πηγή έμπνευσης είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε.» γράφει η Margaret Atwood στην ανακοίνωση της.

Η «Ιστορία της Θεραπαινίδας» έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση από το 2017 και παρουσιάζει έναν κόσμο στον οποίο οι γυναίκες εξαναγκάζονται στο επιτελούν συγκεκριμένους ρόλους, όπως το να γεννούν παιδιά για λογαριασμό ζευγαριών που ανήκουν στην ελίτ της κοινωνίας τους και δεν μπορούν να αποκτήσουν απογόνους.

Από τη μεταφορά του βιβλίου στην τηλεόραση και μετά, πολλές γυναίκες ακτιβίστριες έχουν χρησιμοποιήσει την κόκκινη στολή της θεραπαινίδας με το λευκό καπέλο σε διαδηλώσεις. Μια ομάδα γυναικών στάθηκαν φορώντας αυτές τις στολές έξω από την ακρόαση του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Brett Kavanaugh για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης ενάντια της πανεπιστημιακού  Christine Blasey Ford.