Ανακοινώθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελoύς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας “Φάρις” το όνομα της Λίντας Καπετανέα, η οποία αναλαμβάνει καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Η Καλαματιανή χορογράφος και χορεύτρια Λίντα Καπετανέα είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που ήταν κενή μετά την παραίτηση της Κατερίνας Κασιούμη.  Η Λίντα Καπετανέα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Καλαμάτας “Ελευθερία”, επισκέφθηκε το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκα και συζήτησαν για πολιτιστικά θέματα στα τέλη Αυγούστου. Μέχρι σήμερα η Λίντα Καπετανέα -η οποία έχει διεθνή καριέρα στο χορό μαζί με τον σύζυγό της Γιόζεφ Φρούτσεκ και την ομάδα τους “Rootless Root“, έχουν λάβει μέρος αρκετές φορές στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Η Λίντα Καπετανέα αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 1994. Μετεκπαιδεύτηκε, ώς υπότροφος του Ι.Κ.Υ., στο Merce Cunnigham studio, το Movement Research και το Dance Space στην Νέα Υόρκη, όπου επίσης συνεργάστηκε με την χορογράφο Irene Hultman.

Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες χορού ( Χορευτές, Sine Qua Non, κ.α.) συμμετέχοντας και σε παραστάσεις στην Ευρώπη, ενώ το 2002 το Υπουργείο Πολιτισμού της απένειμε το “βραβείο καλύτερης ερμηνείας”. Από το 2002, η Λίντα Καπετανέα είναι μέλος της ομάδας ULTIMA VEZ του Wim Vandekeybus συμμετέχοντας στις παραστάσεις “Blush”, “Sonic Boom” και “Pure”, αλλά και στις ταινίες χορού “Blush” και “Here After”. Από το 2006-2012 υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Rootless Root, με την οποία έχει παρουσιάσει τα έργα “Sudden Showers of Silence”, “Holdin’ Fast”, Installation “Burned tree is visiting Athens before next summer”, “100 Wounded Tears”, “UNA” (Unknown Negative Activity), “Drawing a Tiger like a Dog” “Body Teller” and “Making of a Young Girl”, “Giving Birth To Thousand Years of The Rain”, “Chuck and Bruce”, “Kireru”, “Bulldog Ant.” .