Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσο, μόνο το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος, κομμένα στα δύο κατά μήκος και ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 ¼ φλιτζανιού ζωμός κότας
3/4 φλιτζανιού αρακάς κατεψυγμένος
3 κ.σ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
Αλάτι κατά βούληση
Πιπέρι κατά βούληση
1 ματσάκι σπαράγγια, ψαλιδίζουμε τις σκληρές και κόβουμε λοξά σε φέτες μήκους 2,5 εκ
350 γρ. μακαρόνια βίδες
2 φλιτζάνια ρόκα (ή σπανάκι)
1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 2κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να κάψει.

Προσθέτουμε τα πράσα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να σκουρύνουν οι άκρες τους, περίπου 5 με 7 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό ανακατεύοντας μέχρι να πάρει μία βράση.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον αρακά και το χυμό λεμόνι, αφαιρώντας τα σκούρα μέρη.

Αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρει θερμοκρασία ο αρακάς.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Εντωμεταξύ, βράζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

Βάζουμε τα σπαράγγια και 1 κ.σ. αλάτι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι τα σπαράγγια να γίνουν τραγανά, περίπου 2-4 λεπτά. Βγάζουμε τα σπαράγγια με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη.

Ξαναβάζουμε το νερό στη φωτιά και μόλις βράσει ρίχνουμε τις βίδες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, να γίνουν al dente. 

Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, κρατάμε 1/4 φλιτζανιού από το νερό τους, τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη ρόκα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε το μείγμα πράσων-ζωμού, το κατσικίσιο τυρί και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδου και ανακατεύουμε.

Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια που είχαμε κρατήσει στην άκρη για να αραιώσουμε λίγο τη σάλτσα.

Καλή σας όρεξη!