Η συνταγη της ημερας: Σοφεγαδα
Ένα από τα γνωστά – άγνωστα φαγητά από την εποχή της Ενετοκρατίας
Η Σοφεγάδα αποτελεί από την εποχή της Ενετοκρατίας ένα από τα γνωστά – άγνωστα φαγητά της παραδοσιακής κρητικής γαστρονομίας. Για την παρασκευή της χρησιμοποιείς ό,τι εποχιακό βρεις στον κήπο σου ή στο μανάβη, ώστε να κάνεις ένα πολύτιμο φαγητό, κλασσικό και διαχρονικό!
—
Υλικά:
1 μελιτζάνα
2 κολοκύθια
2 ντομάτες
2-3 πιπεριές
5-6 κολοκυθοανθούς
2 πατάτες
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φέτα
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε. Xοντροκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας και προσθέτουμε πρώτα τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες.
Μόλις μαραθούν καλά (10΄) προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τις πατάτες και τους ανθούς.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος 150 γραμμάρια φέτα σε κύβους για να χυλώσει τη σάλτσα μας. Σερβίρουμε!