Η Σοφεγάδα αποτελεί από την εποχή της Ενετοκρατίας ένα από τα γνωστά – άγνωστα φαγητά της παραδοσιακής κρητικής γαστρονομίας. Για την παρασκευή της χρησιμοποιείς ό,τι εποχιακό βρεις στον κήπο σου ή στο μανάβη, ώστε να κάνεις ένα πολύτιμο φαγητό, κλασσικό και διαχρονικό!

Υλικά:

1 μελιτζάνα
2 κολοκύθια
2 ντομάτες
2-3 πιπεριές
5-6 κολοκυθοανθούς
2 πατάτες
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φέτα

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε. Xοντροκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας και προσθέτουμε πρώτα τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες.

Μόλις μαραθούν καλά (10΄) προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τις πατάτες και τους ανθούς.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.

Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος 150 γραμμάρια φέτα σε κύβους για να χυλώσει τη σάλτσα μας. Σερβίρουμε!

Καλή σας όρεξη!