Η φριττάτα, η αγαπημένη ομελέτα των Ιταλών, είναι για πολλούς λόγους μία ιδιαίτερη παρασκευή.

Εμπλουτίζεται με πολλά διαφορετικά υλικά τα οποία προστίθενται στο αρχικό μείγμα των αυγών και χτυπιούνται με το σύρμα να φουσκώσουν. Μετά, θα τηγανιστούν σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ το μαγείρεμα ολοκληρώνεται στο φούρνο. Η φριτάττα μπορεί να γίνει και εξ ολοκλήρου ομελέτα φούρνου.

Μπορεί να περιλαμβάνει λαχανικά, αλλαντικά, κρέας, θαλασσινά, ακόμα και ψάρι. Σερβίρεται σε τρίγωνα κομμάτια.

Υλικά

αυγά – 5
γάλα – 1/4 φλιτζανιού, με χαμηλά λιπαρά
φέτα – 1/4 φλιτζανιού
τυρί – 1/4 φλιτζανιού, τριμμένο
αλάτι – 1/4 κ.γ.
πιπέρι – 1/4 κ.σ. , φρεσκοτριμμένο, μαύρο
σπανάκι – 1 φλιτζάνι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.

Λαδώνουμε ελαφρώς μία ταρτιέρα ή ένα σκεύος για σουφλέ διαμέτρου 23 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μεσαίο μπολ, χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, το γάλα, το τυρί, τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και το σπανάκι, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα.

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά και αφήνουμε για 5 λεπτά να «σταθεί»  προτού σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!