Η πρώτη πρωτότυπη εκπομπή του OTE HISTORY, του νέου καναλιού του ΟΤΕ TV, «Ελλάδα από το Α ως το Ω», συνεχίζεται αυτήν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 21.00 με ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη Φλώρινα.

Μούσα του Αγγελόπουλου, πόλη των ζωγράφων, με μακρά ιστορία που είναι ορατή στο σημερινό πρόσωπο της πόλης, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και μεγάλη μουσική παράδοση, με το απόλυτο φυσικό τοπίο των Πρεσπών σε απόσταση αναπνοής, η Φλώρινα αποτελεί έναν τόπο ιδιαίτερης ομορφιάς που φέρει τη νεότερη ιστορία της χώρας μας.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης και σταθερός συνεργάτης του Θόδωρου Αγγελόπουλου, μας ξεναγεί στην πόλη που μάγεψε τον σπουδαίο έλληνα δημιουργό. Ο εικαστικός και καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας, Χάρης Κοντοσφύρης, μας δίνει απαντήσεις στο γιατί η Φλώρινα είναι μια πόλη των ζωγράφων, ο αρχιτέκτων-μηχανικός Αχιλλέας Στόιος μας μιλά για την αρχιτεκτονική ταυτότητα της πόλης,  ο βιρτουόζος της χάλκινης και βαλκανικής τρομπέτας, Παντελής Στόικος, μας μεταφέρει στα μουσικά μονοπάτια της πόλης του, ο εκπαιδευτικός Γιάννης Δαϊκόπουλος μοιράζεται μαζί μας ιστορίες από τα εγκαταλελειμένα χωριά, τόπους μνήμης για την ελληνική ιστορία. Η Φλώρινα όμως είναι και η φύση της: πιπεριές, κρασί, φασόλια και ο πλανήτης «Πρέσπα» δίπλα. Η βιολόγος Ειρήνη Κουτσερή από τη βραβευμένη Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών γίνεται οδηγός μας στο μοναδικό φυσικό τοπίο μιας από τις πιο ατμοσφαιρικές, ονειρικές περιοχές της χώρας μας.

Η εκπομπή του OTE HISTORY, του νέου καναλιού του ΟΤΕ TV, «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω» εγκαινιάστηκε στις 22 Ιανουαρίου με ένα ντοκιμαντέρ για τη Θεσσαλονίκη. Την υλοποίηση της παραγωγής έχει αναλάβει η πολιτιστική πλατφόρμα ελculture.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος
Ιδέα-ανάπτυξη: Ντίνα Κάσσου
Διεύθυνση περιεχομένου: Καλλιόπη Αλπίτση
Έρευνα-σενάριο: Σοφία Ευτυχιάδου
Αρχισυνταξία: Μαρία Παναγιωτοπούλου
Μοντάζ: Λύδια Αντόνοβα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κασιμάτης
Οργάνωση παραγωγής: Δημήτρης Αποστολίδης