Μια φορτηγίδα του 1910, η Louise Catherine, η οποία ανακαινίστηκε με σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα Le Corbusier το 1928 βυθίστηκε μετά τις μεγάλες πλημμύρες στο Παρίσι. Η βάρκα από σκυρόδεμα, μήκους 70 μέτρων, βρίσκεται στον πάτο του ποταμού όπως δήλωσε το ίδρυμα Le Corbusier.

Αρχικά χτίστηκε το 1915 για να μεταφέρει άνθρακα από τη Ρουέν προς το Παρίσι, αποκτήθηκε από τον Στρατό της Σωτηρίας το 1929, προτού μετατραπεί σε ένα καταφύγιο αστέγων από τον Le Corbusier.

Ο αρχιτέκτονας εγκατέστησε 160 κρεβάτια στην φορτηγίδα, μαζί με τραπεζαρίες, κουζίνες, τουαλέτες, νεροχύτες, ντους και διαμερίσματα για τους υπαλλήλους και τον διευθυντή. Ένας κρεμαστός κήπος υπήρχε στην κορυφή του.

Η ένωση Louise Catherine, η οποία αγόρασε το σκάφος από τον Στρατό της Σωτηρίας το 2006, 11 χρόνια μετά το κλείσιμο του πλωτού καταφυγίου σχεδιάζει την αποκατάστασή της ώστε να συμπέσει με την 100ή επέτειο του σκάφους.

Όλα αυτά θα συμβούν αφού η στάθμη του Σηκουάνα επανέλθει στο φυσιολογικό ύψος και επιτραπεί στο σκάφος να ανέλθει και πάλι στην επιφάνεια. Σκοπός του Ιδρύματος Le Corbusier είναι να μετατρέψει το πλοίο σε ένα μικρό πολιτιστικό κέντρο και αν η αποκατάσταση προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πρώτη έκθεση στο νέο πολιτιστικό χώρο θα περιλαμβάνει έργα Ιαπώνων αρχιτεκτόνων που είναι παθιασμένοι με αυτήν την ιστορία της βάρκας και το έργο του Le Corbusier. Προκειμένου με αυτό τον τρόπο να γιορταστούν και τα 150 χρόνια Γαλλο-ιαπωνικής φιλίας.

Η φορτηγίδα ήταν αγκυροβολημένη κοντά στο σταθμό του Austerlitz, στα νοτιοανατολικά του Παρισιού. Βυθίστηκε παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής του Παρισιού να αποτρέψει την προσωρινή αυτή καταστροφή.