Το παζλ των παραστάσεων του χειμώνα αρχίζει σιγά σιγά να συμπληρώνεται. Ένα σημαντικό κομμάτι του χάρτη της θεατρικής Αθήνας , συνιστά και το θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, στην Κυψέλη. Η θεατρική στέγη της Μπέττυς Αρβανίτη αποτελεί σημείο αναφοράς για τους θεατρόφιλους τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ακριβώς τόσα πρόκειται να συμπληρωθούν την επόμενη θεατρική σεζόν και για το σκοπό αυτό ήδη ετοιμάζεται το επετειακό λεύκωμα, αφιερωμένο σε μια δημιουργική διαδρομή της θεατρικής εταιρείας  «Πράξη», σε έργα ρεπερτορίου, ρόλους κλασικούς, συνεργασίες και ανεβάσματα που σφράγισαν μια εποχή.

Για να θυμηθεί την αρχή αυτής της διαδρομής, η Μπέττυ Αρβανίτη επέλεξε για την ερχόμενη σεζόν να συνεργαστεί με την Ρούλα Πατεράκη. Με την ίδια πρόσκληση ξεκίνησαν άλλωστε όλα, τριάντα χρόνια πριν, όταν το 1987 η Αρβανίτη κάλεσε για πρώτη φορά την Πατεράκη από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, για να ανεβάσουν «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ.

Η Ρούλα Πατεράκη με την Μπέττυ Αρβανίτη

Η Ρούλα Πατεράκη με την Μπέττυ Αρβανίτη

Από τον προσεχή Νοέμβριο, οι δύο κυρίες του ελληνικού θεάτρου ξανασυναντώνται, ανεβάζοντας ένα έργο αρχαίου δράματος σε κλειστό όμως χώρο. Πρόκειται για τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, όπου τη δραματουργία έχει αναλάβει η σκηνοθέτις Ρούλα Πατεράκη, βασισμένη στη μετάφραση της Έλσας Αδριανού, ενώ τον θίασο συμπληρώνουν οι: Μπέττυ Αρβανίτη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Άννα Κουτσαφτίκη, Τασία Σοφιανίδου, Νίκος Αρβανίτης, Δημήτρης Παπανικολάου κ.ά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια θα φέρουν την υπογραφή της Ελένης Μανωλοπούλου, η μουσική θα είναι του Άγγελου Τριανταφύλλου και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου.