Τα χρόνια της κρίσης αποδείχτηκαν πολύ παραγωγικά και επιτυχημένα για το θέατρο Πορεία, που διανύει τον 17ο χρόνο παρουσίας του και έκλεισε την προηγούμενη χρονιά με πληρότητα μεγαλύτερη του 100% στις παραστάσεις του και προσέλευση περισσοτέρων των 40.000 θεατών.

Ο Δημήτρης Τάρλοου ανακοίνωσε το πρόγραμμα της θεατρικής περιόδου 2016-17 και μας έδωσε μια γεύση από το ρεπερτόριο της επόμενης θεατρικής περιόδου 2017-18, ανακοινώνοντας τη μεγάλη παραγωγή του θεάτρου Πορεία, το έργο του Ίψεν«Αγριόπαπια», αλλά και τη σκέψη του για την ανασύσταση της παράστασης «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη με την Μαριάννα Δημητρίου.

Μεγάλη Χίμαιρα

Μεγάλη Χίμαιρα

Η χρονιά ξεκινά με τις επαναλήψεις των έργων η «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του θεάτρου σε σκηνοθεσία του Δ. Τάρλοου (τρίτη χρονιά), την επανάληψη του έργου «Τρεις αδερφές», το αριστούργημα του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου (δεύτερος χρόνος) από τα τέλη Οκτωβρίου και την παραγωγή του έργου του Ευγένιου Λαμπίς «Τρειςευτυχισμένοι» στην εκδοχή και σκηνοθεσία του Γ. Χουβαρδά, που θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2017.

Ο Γιάννης Χουβαρδάς, που συνεργάζεται για δεύτερη φορά με το θέατρο Πορεία, μίλησε για το φόβο του κάθε φορά που αποφασίζει να κάνει κωμωδία – είδος με το οποίο καταπιάνεται σπάνια – και εξήγησε ότι τρεις βασικοί λόγοι για να το αποφασίσει ήταν ο Labiche, του οποίου δήλωσε «κρυφοθαυμαστής» και το δαιμονικό έργο του, οι άνθρωποι με τους οποίους θα συνεργαστεί και η μετάφραση του Στρατή Πασχάλη. Τέλος, η εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτεχνικά «Μιράντα» του Όσκαρας Κορσουνόβας θα παιχτεί στο Φεστιβάλ Δημητρίων της Θεσσαλονίκης από 14 έως 16 Οκτωβρίου.

Τρειςευτυχισμένοι

Τρειςευτυχισμένοι

Στο Θέατρο Πορεία από τις 31 Οκτωβρίου για 5 μόνο παραστάσεις, κάθε Δευτέρα, ανεβαίνει «Το ‘21» του Άρη Μπινιάρη. Μια ρηξικέλευθη ματιά στην Ελληνική Επανάσταση υπό τη μορφή ροκ ορατόριου, που πηγαίνει ακόμα πιο μακριά τη φόρμα που ο ιδιοφυής νέος δημιουργός εγκαινίασε με το «Θείο Τραγί».  Από την 1η Δεκεμβρίου για 6 μόνο παραστάσεις, κάθε Πέμπτη, επαναλαμβάνεται η «Σκακιστική Νουβέλα» του Στέφαν Τσβάιχ σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου και με ερμηνευτή τον Γιάννη Νταλιάνη.

Ακολουθεί το ρεπερτόριο της θεατρικής περιόδου αναλυτικά στην ιστοσελίδα του θεάτρου.

Σχετικά άρθρα:

– Ο Γιάννης Χουβαρδάς ετοιμάζει Ευγένιο Λαμπίς για το 2017, στο θέατρο Πορεία