Ανακοινώθηκε από την κριτική επιτροπή του 70ού Φεστιβάλ Καννών 2017, με πρόεδρο τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, ότι το βραβείο σεναρίου μοιράζονται εξ ημισείας με την Λιν Ράμσεϊ (για το «You Were Never Really Here»), οι Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου για το “Killing of a sacred deer” (“Ο φόνος του ιερού ελαφιού”), το οποίο φέτος συμμετείχε στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ.

Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζεται μια παράδοση βραβεύσεων των ταινιών του Γιώργου Λάνθιμου από το Φεστιβάλ των Καννών, καθώς είχε κερδίσει το 2009 το Μεγάλο Βραβείο στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» με τον «Κυνόδοντα», ενώ το 2015 διακρίθηκε με το Βραβείο της Επιτροπής για τον «Αστακό», στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα.

Το «The Killing of a Sacred Deer», στο οποίο πρωταγωνιστούν η Nicole Kidman και ο Colin Farrell, αφορά στη σχέση ενός πετυχημένου καρδιοχειρουργού με ένα νεαρό αγόρι, το οποίο έχει πάρει υπό την προστασία του, και του οποίου η συμπεριφορά καταλήγει να απειλεί ολόκληρη την οικογένειά του. Η ταινία ετοιμάζεται για τη διεθνή πορεία της στα υπόλοιπα διεθνή φεστιβάλ και στους κινηματογράφους, ενώ έχει ήδη λάβει διανομή για την Αμερική τον Νοέμβριο.

Δείτε ποιοι είναι οι νικητές του 70ού Φεστιβάλ Καννών

«Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή για αυτό το ωραίο δώρο», είπε ο Έλληνας σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ενώ η Ράμσεϊ δήλωσε πολύ συγκινημένη για τη βράβευσή της.

Στα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ, το Χρυσό Φοίνικα κέρδισε το “The Square” του Ρούμπεν Οστλουντ, το βραβείο Σκηνοθεσίας η Σοφία Κόπολα για το «The Beguiled», το βραβείο Γυναικείου Ρόλου η Νταιάν Κρούγκερ για το «In the Fade» του Φατίχ Ακίν και το βραβείο Ανδρικού Ρόλου ο Χοακίν Φίνιξ για το «You Were Never Really Here» της Λιν Ράμσεϊ.