Λίγες ημέρες πριν το φεστιβάλ comics “Comicdom Con Athens 2017” ανοίξει τις πύλες του στο κοινό για δωδέκατη χρονιά, από τις 7 έως τις 9 Απριλίου, το ελc δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να κερδίσουν βιβλία comics.

Τρία αντίτυπα της ανθολογίας «Εν Αιθρία 7» και του παιδικού βιβλίου δραστηριοτήτων «Γράφοντας με εικόνες», από τις εκδόσεις Comicdom Press, μπορούν να γίνουν δικά σας. Δείτε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα από τα βιβλία, αλλά και για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό.

Εν Αιθρία 7 – Comics και Εικονογράφηση

Η ανθολογία «Εν Αιθρία 7» συγκεντρώνει όλα τα έργα της ομώνυμης έκθεσης, στην οποία γνωστά ονόματα του χώρου των comics και της εικονογράφησης στην Ελλάδα συνυπάρχουν με νέα, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα.

44 αδημοσίευτα έργα, από ένα ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και “σχολών”, με θέμα απόλυτα ελεύθερο, και στόχο την αποτύπωση της ελληνικής σκηνής των comics, σήμερα. Συμμετέχουν οι δημιουργοί: Δήμητρα Αδαμοπούλου, Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης, Αντώνης Βαβαγιάννης και  Θανάσης Πετρόπουλος, Βασίλης Γέρκου, Μέλανδρος Γκανάς και Έφη Θεοδωροπούλου, Βασίλης Γκογκτζιλάς, Gounis, Έλενα Γώγου, Βασίλης Δημόπουλος, Τριαντάφυλλος Ελευθερίου, Τάσος Ζαφειριάδης, Θάνος Κατσίλλης, Αυγή Κανάκη, Ορέστης Καρέλης και Χρίστος Δημητρίου, Δημήτρης Κάσδαγλης, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Αποστόλης Ιωάννου, Δανάη Κηλαηδόνη (DaNi), Γιώργος Κομιώτης και Harry Saxon, Ευγενία Κουμάκη, Νίκος Κούτσης, Τάσος Κυριακίδης, Σοφία Κυρίσογλου, Μάνος Λαγουβάρδος, Άρης Λάμπος, Κυριάκος Μακρής, Malk, Τάσος Μαραγκός (Tasmar), Λευτέρης Μαυρογιάννης, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Νίκος Μηλιώρης, Γιώργος Μπότσος, Αλέξια Οθωναίου, Τάσος Παπαιωάννου, Aldo Shabani, Κώνσταντίνος Σκλαβενίτης, Σοφία Σπυρλιάδου, Κωστής Τζωρτζακάκης, Tomek, Γαβριήλ Τομπαλίδης, Παναγιώτης Τσαούσης, Παναγιώτα Τσιμπαλίδη και Μιχάλης Γεωργοστάθης, Κώστας Φραγκιαδάκης, Βασίλης Χειλάς και Άγγελος Κωνσταντίνου, Πέτρος Χριστούλιας.

56 σελ. | Έγχρωμο και Ασπρόμαυρο

«Εν Αιθρία 7 – Comics και Εικονογράφηση»

«Εν Αιθρία 7 – Comics και Εικονογράφηση»

Γράφοντας με εικόνες – 2η Έκδοση

Ήξερες ότι το να φτιάχνεις comics είναι το ίδιο διασκεδαστικό όσο και να τα διαβάζεις;

Ακολουθήστε την Πατ και τον Χανκ, χρησιμοποιήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας και κάντε μια πρώτη γνωριμία με όλα τα συστατικά που συνθέτουν τη γλώσσα των comics.

To παιδικό βιβλίο δραστηριοτήτων «Γράφοντας με εικόνες» βασίζεται στα ομώνυμα εργαστήρια που πραγματοποιεί η Comicdom Press τα τελευταία χρόνια. Περιλαμβάνει μια πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων με αφορμή τα comics και φιλοδοξεί, εκτός από ένα διασκεδαστικό βιβλίο, να αποτελέσει και ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια γονιών και εκπαιδευτικών.

«Ένα βιβλίο που σχεδιάστηκε για να ξυπνήσει το ταλέντο μιας νέας γενιάς δημιουργών. Ελπίζω ότι οι εκκολαπτόμενοι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα “επιτεθούν” σε αυτό το βιβλίο με τις μπογιές και τα μολύβια τους, θα διασκεδάσουν σχεδιάζοντας και θα ανακαλύψουν τη χαρά της έκφρασης μέσω των comics».
– 
Andrew Farago, Επιμελητής του Cartoon Art Museum

Ιδέα – Επιμέλεια: Λήδα Τσενέ
Σχέδιο – Εικαστική Επιμέλεια: Μιχάλης Διαλυνάς
112 σελ. | Ασπρόμαυρο

«Γράφοντας με εικόνες»

«Γράφοντας με εικόνες»

Διαγωνισμός:

To ελc δίνει τη δυνατότητα σε 3 αναγνώστες να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Εν Αιθρία 7 - Comics και Εικονογράφηση» και σε ακόμη 3 τυχερούς από ένα αντίτυπο του  παιδικού βιβλίου δραστηριοτήτων «Γράφοντας με εικόνες».

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό στέλνετε e-mail με το ονοματεπώνυμό σας και θέμα «Διαγωνισμός – Εν Αιθρία 7» ή  «Διαγωνισμός – Γράφοντας με εικόνες» αντίστοιχαστο info@elculture.gr. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 16:00.

Οι νικητές θα πρέπει να παραλάβουν τα αντίτυπα από το φεστιβάλ Comicdom Con Athens 2017 τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής του.

Update: Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε και οι νικητές ειδοποιήθηκαν μέσω e-mail.

Info:

Comicdom Con Athens 2017 | 7 – 9 Απριλίου | Ελληνοαμερικανική Ένωση, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών