Αυτή η απλή συνταγή τίποτα δεν σου ζητάει, παρά ένα δεκάλεπτοτέταρτο, μέχρι να τρίψεις τα κολοκυθάκια, να τα τσιγαρίσεις και να τα αφήσεις για λίγο να μελώσουν όλα μαζί αναμεμειγμένα.​

Και μια ωραία φέτα ταιριάζει, αυτή που αγαπάς, είτε για συνοδεία είτε για να λιώσει μαζί με το αυγό και να έρθει να δέσει όλο μαζί. Όταν τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους (από την άνοιξη έως το καλοκαίρι), η γεύση αυτής της ομελέτας είναι αξεπέραστη.

Μη φοβηθείς το πολύ τριμμένο κολοκύθι, όταν τσιγαριστεί θα πέσει ο όγκος του καθώς θα βγάλει όλα τα υγρά του, έχει άλλωστε υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αλλά και σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, ενώ προτιμάται ιδιαίτερα για τις χαμηλές θερμίδες του.

Υλικά για 2 -γεμάτα- πιάτα

5 – 6 κολοκυθάκια μεγάλα, τριμμένα
5 – 6 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
1/4 φέτα

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το τριμμένο κολοκύθι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, καθώς θα ψηθεί στα υγρά που θα βγάλει, (αν δεν έχουμε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λάδι, ίσα για να μην κολλήσει), το γυρνάμε κατά διαστήματα μέχρι να χρυσίσει και να έχει κάτσει ο όγκος του.

Σπάμε τα αυγά σε μια λεκάνη, ρίχνουμε αλατοπίπερο κατά βούληση, τα χτυπάμε καλά και όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κολοκύθι (δεν χρειάζεται να ψηθεί πολύ), περιχύνουμε τα χτυπημένα αυγά.

Ανακατεύουμε να πάει παντού το αυγό και να ψηθεί.

Λίγο πριν γίνει η ομελέτα προσθέτουμε, αν θέλουμε, τριμμένη φέτα και αναμειγνύουμε.

Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλατοπίπερο όσο μας αρέσει.

Καλή σας όρεξη!