Με περισσότερους από 20 σόλο δίσκους, αλλά και την παρουσία του στη μουσική σκηνή με τους Velvet Underground, ο Λου Ριντ, ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα που πέθανε το 2013, άφησε μια πλούσια κληρονομιά στη μουσική και τους μουσικούς όλους του κόσμου. Πέντε χρόνια μετά από το θάνατό του, κυκλοφορούν τα ποιήματα που έγραψε τη δεκαετία του ’70 και σήμερα αποτελούν μέρος του αρχείου Lou Reed, που αποκτήθηκε από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.

Οι υπεύθυνοι της Βιβλιοθήκης πήραν την απόφαση να δημοσιεύσουν μερικά μέρη από αυτό το σπάνιο υλικό που εμπεριέχεται στο αρχείο του, ξεκινώντας από τα ποιήματά του. Τα σπάνια και μοναδικά αυτά υλικά από την ποικιλόμορφη κληρονομιά του θα δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, με εξαίρεση 12 ποιήματα και μικρές ιστορίες της συλλογής που έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν.

Με τίτλο «Do Angels Need Haircuts?» το βιβλίο που θα εκδοθεί τον Απρίλιο. Τα ποιήματα γράφτηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών το 1970, όταν ο Ριντ εγκατέλειψε την μπάντα και επέστρεψε στο Λονγκ Άιλαντ για να εργαστεί για τη λογιστική εταιρεία του πατέρα του. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι το σύνολο της πνευματικής κληρονομιάς του Λου Ριντ περιλαμβάνει  3.600 ηχητικές εγγραφές και 1.300 βίντεο, καθώς και γραπτά κείμενα και φωτογραφίες των οποίων ένας μέρος ήδη εκτίθεται.

Η επεξεργασία των αρχείων αυτών είναι το αποτέλεσμα μιας σχολαστικής συλλογής και ταξινόμησης που άρχισε η Λόρι ‘Αντερσον αμέσως μετά το θάνατο του συζύγου της. «Για να δεις μια ζωή στο σύνολό της, χρειάζεται χρόνος. Τώρα που αυτό το πρώτο στάδιο στην επεξεργασία των αρχείων τελείωσε, μπορούμε να αρχίσουμε να παίρνουμε κάποια απόσταση και να διακρίνουμε ορισμένα εντυπωσιακά μοτίβα στη δουλειά που επιτέλεσε ο Λου στη μακρά και πλούσια καλλιτεχνική ζωή του», δήλωσε η Λόρι Άντερσον.